De WINS-server configureren

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u de WINS-server kunt configureren.

De printer kan zo worden geconfigureerd dat de NetBIOS-naam wordt geregistreerd op een WINS-server als de printer wordt aangezet. Op deze manier kan de NetBIOS-naam van de printer worden opgegeven in SmartDeviceMonitor for Admin, zelfs in een DHCP-omgeving.

Opmerking

• De WINS-server wordt ondersteund door Windows Server 2003 of hoger.

• Zie Windows Help voor meer informatie over de instellingen van de WINS-server.

• Als de WINS-server niet reageert, wordt de NetBIOS-naam geregistreerd via een broadcast.

• U kunt een NetBIOS-naam van maximaal 15 alfanumerieke tekens opgeven.

Web Image Monitor gebruiken

1Start uw internetbrowser.

2Typ "http://(IP-adres of hostnaam van het apparaat)/" in de adresbalk om toegang te krijgen tot de printer waarvan u de instellingen wilt wijzigen.

3Klik op [Inloggen].

Het dialoogvenster voor het opgeven van uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt weergegeven.

4Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op en klik op [Inloggen].

Neem contact op met de beheerder voor meer informatie over de instellingen.

Afhankelijk van de configuratie in uw webbrowser kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord mogelijk opslaan. Als u dat niet wilt, configureert u uw webbrowser zodanig dat deze informatie niet wordt opgeslagen.

5Klik in het menugebied. Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

6Onder “Netwerk” klikt u op [IPv4].

7Zorg ervoor dat [Actief] is geselecteerd voor [WINS] in de kolom [Ethernet]. Geef vervolgens het IPv4-adres van de WINS-server op in [Primaire WINS-server] en [Secundaire WINS-server].

8Klik op [OK].

9“Bijwerken...” verschijnt. Wacht 1 of 2 minuten en klik vervolgens op [OK].

10Sluit Web Image Monitor af.