Web Image Monitor gebruiken

Met Web Image Monitor kunt u de printerstatus controleren en instellingen wijzigen.

Beschikbare bewerkingen

De volgende bewerkingen kunnen op afstand vanaf een clientcomputer worden uitgevoerd met Web Image Monitor.

• Printerstatus of -instellingen weergeven

• De status of historie van afdruktaken controleren

• Actieve afdruktaken onderbreken

• De printer resetten

• Het adresboek beheren

• Printerinstellingen maken

• Netwerkprotocolinstellingen opgeven

• Beveiligingsinstellingen opgeven

De printer configureren

Voor het uitvoeren van deze bewerkingen met Web Image Monitor is TCP/IP vereist. Nadat de printer is geconfigureerd om TCP/IP te gebruiken, worden de bewerkingen vanuit Web Image Monitor beschikbaar.

Aanbevolen webbrowser

• Windows:

Internet Explorer 6.0 of hoger

Firefox 2.0 of hoger

• Mac OS:

Safari 3.0 or hoger

Firefox 2.0 of hoger

Web Image Monitor ondersteunt schermlezersoftware. Wij raden het gebruik van JAWS 7.0 of een latere versie aan.

Opmerking

• Als u een niet aanbevolen versie van een webbrowser gebruikt of als JavaScript en cookies niet zijn ingeschakeld, kunnen er weergave- en bewerkingsproblemen optreden.

• Als u een proxyserver gebruikt, wijzigt u de instellingen van de webbrowser. Neem contact op met de beheerder voor meer informatie over de instellingen.

• We raden u aan om Web Image Monitor in hetzelfde netwerk te gebruiken.

• Indien de printer door een firewall wordt beschermd, dan kan men zich geen toegang verschaffen tot de printer via computers buiten de firewall.

• Wanneer u de printer met DHCP gebruikt, is het mogelijk dat het IP-adres automatisch wordt gewijzigd door de instellingen van de DHCP-server. Schakel de DDNS-instelling in op de printer en maak dan een verbinding door de hostnaam van de printer te gebruiken. U kunt ook een statisch IP-adres instellen op de DHCP-server.

• Als de HTTP-poort wordt uitgeschakeld, kan er geen verbinding met de printer worden gemaakt met behulp van de URL van de printer. De SSL-instelling moet worden ingeschakeld op deze printer. Neem voor meer details contact op met de netwerkbeheerder.

• Als u Firefox gebruikt, kunnen lettertypen en kleuren afwijken of worden tabellen mogelijk niet goed weergegeven.

• Als u een hostnaam gebruikt onder Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2 met IPv6-protocol, voert u een hostnaamresolutie uit met een externe DNS-server. Het hostbestand kan niet worden gebruikt.

• Om JAWS 7.0 onder Web Image Monitor te gebruiken, moet u Windows en Internet Explorer 6.0 of een latere versie gebruiken.

• Als u Internet Explorer 8.0 of hoger gebruikt, duurt het downloaden langer dan bij andere browsers. Als u sneller met Internet Explorer 8.0 of hoger wilt downloaden, opent u het menu [Internetopties] in de browser en registreert u de URL van de printer als een vertrouwde site en schakelt u SmartScreen-filters voor betrouwbare sites uit. Raadpleeg de helpbestanden van Internet Explorer voor meer informatie over deze instellingen.

• U krijgt sneller toegang tot Web Image Monitor als u de URL van de printer als favoriet opslaat. Zorg er hierbij voor dat u de URL van de startpagina als favoriet opslaat. Deze pagina verschijnt voordat u inlogt. Als u de URL van een pagina die verschijnt nadat u hebt ingelogd registreert, zal Web Image Monitor niet goed via de favorieten openen.

• Als gebruikersverificatie is geactiveerd, moet u uw log-in gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om Web Image Monitor te kunnen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Printerconfiguratie-schermen met een internetbrowser weergeven.

• Als u instellingen configureert met behulp van Web Image Monitor, moet u niet inloggen vanaf het bedieningspaneel. De instellingen die u met behulp van Web Image Monitor hebt geconfigureerd, worden misschien ongeldig.