Als u problemen heeft met de bediening van de printer

Dit gedeelte geeft uitleg over veelvoorkomende problemen en berichten. Indien er andere berichten verschijnen, volg dan de weergegeven aanwijzingen.

Probleem

Oorzaken

Oplossing

Het display is uit.

De printer staat in de Slaapstand.

Druk op een willekeurige toets om naar de normale modus te gaan.

“Een ogenblik geduld a.u.b.” wordt weergegeven.

Dit bericht wordt weergegeven tijdens het opwarmen van de printer.

Wacht totdat het bericht verdwenen is. Schakel de aan-/uitschakelaar niet uit terwijl het bericht wordt weergegeven.

“Een ogenblik geduld a.u.b.” wordt weergegeven.

Dit bericht verschijnt als u de tonercartridge vervangt.

Wacht totdat het bericht verdwenen is. Schakel de aan-/uitschakelaar niet uit terwijl het bericht wordt weergegeven.

Het invoerscherm voor de gebruikerscode wordt weergegeven.

Met Gebruikerscodeverificatie worden er beperkingen voor de gebruikers ingesteld.

Voor informatie over inloggen als Gebruikerscodeverificatie wordt weergegeven, zie Inloggen op de printer.

Het verificatiescherm verschijnt.

Basisverificatie, Windows verificatie, LDAP verificatie of Integratieserver verificatie is ingesteld.

Voer uw Log-in gebruikersnaam en Log-in wachtwoord in. Voor meer informatie over het verificatiescherm, zie Inloggen op de printer.

“Verificatie mislukt.” wordt weergegeven.

De ingevoerde Log-in gebruikersnaam of het ingevoerde Log-in wachtwoord is onjuist.

Zie de Veiligheidshandleiding voor meer informatie over de juiste Log-in gebruikersnaam en het juiste Log-in wachtwoord.

“Verificatie mislukt.” wordt weergegeven.

De printer kan geen verificatie uitvoeren.

Voor meer informatie over verificatie raadpleegt u de Veiligheidsinformatie.

Ook als het vastgelopen papier is verwijderd, blijft de foutmelding staan.

• Wanneer u de melding van een papierstoring krijgt, blijft het bericht staan totdat u de vereiste handeling heeft uitgevoerd, namelijk de klep openen en weer sluiten.

• Er zit nog steeds papier vast in de lade.

Verwijder het vastgelopen papier en open en sluit vervolgens de voorklep. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

Afbeeldingen van de afdruk worden op de achterkant van het papier afgedrukt.

U heeft wellicht het papier niet correct geplaatst.

• Plaats papier met de afdrukzijde omhoog in de lade.

• Plaats papier in de handinvoer met de bedrukte zijde omlaag.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Wellicht is de zij- of eindafscheider van de lade niet juist ingesteld.

• Verwijder het vastgelopen papier. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

• Controleer of de zij- en eindafscheidingen correct zijn ingesteld. Controleer ook of de zijafscheidingen zijn vergrendeld. Voor informatie over het instellen van de zij- en eindgeleiders, zie Papier in papierlades plaatsen.

Er treden geregeld papierstoringen op.

De instelling van het papierformaat is niet correct.

Verwijder het vastgelopen papier. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

Kan niet in duplexmodus afdrukken.

U hebt een papierlade geselecteerd die niet is ingesteld voor dubbelzijdig afdrukken.

Wijzig de instelling voor "Duplexlade" in [Papierinvoer] om dubbelzijdig afdrukken te activeren voor de papierlade. Voor meer informatie over de instelling "Duplexlade", zie Papierinvoer.

Er vond een fout plaats toen het Adresboek gewijzigd werd vanuit Web Image Monitor.

Het Adresboek kan niet gewijzigd worden wanneer er meerdere opgeslagen documenten gewist worden.

Wacht even en probeer het dan nogmaals.

Opmerking

• Het gebruik van gekruld papier kan papierstoringen, smerige papierranden of verschoven afbeeldingen wanneer u gestapeld afdrukt veroorzaken. Wanneer u gekruld papier gebruikt, probeer het dan eerst vlak te strijken met uw handen of plaats het onderstebvoven in de lade. Bewaar het papier bovendien op een glad oppervlak en laat het niet tegen een muur leunen. Dit is om te voorkomen dat het papier gaat krullen.