Afdrukinstellingen

In deze sectie worden de instellingen beschreven die ingesteld kunnen worden in [Afdrukinstellingen].

Apparaatmodus

Kopieën

U kunt instellen hoeveel afdrukken gemaakt moeten worden.

Deze instelling wordt uitgeschakeld als het aantal af te drukken pagina's wordt opgegeven via een opdracht of via het printerstuurprogramma.

Standaard: 1

• 1 tot 999

Paginaformaat

U kunt de standaard papierformaten kiezen. Het standaard papierformaat wordt toegepast wanneer het papierformaat niet is opgegeven in de afdrukgegevens.

Standaardinstelling:

Region A icon(voornamelijk Europa en Azië)
A4

Region A icon(voornamelijk Noord-Amerika)
81/2 × 11

• Region A icon(voornamelijk Europa en Azië)
    A3, A4, A5, A6, B4 JIS, B5 JIS, B6 JIS, C5 Env, C6 Env, DL Env, 11 × 17, 11 × 15, 10 × 14, 81/2 × 14, 81/2 × 13, 81/2 × 12, 81/2 × 11, 81/4 × 14, 81/4 × 13, 8 × 13, 8 × 10, 71/4 × 101/2, 51/2 × 81/2, 41/8 × 91/2, 37/8 × 71/2, 8K, 16K, Briefkaart, 148 × 200 mm, Aangepast formaat

•  Region B icon(voornamelijk Noord-Amerika)
    11 × 17, 11 × 15, 10 × 14, 81/2 × 14, 81/2 × 13, 81/2 × 12, 81/2 × 11, 81/4 × 14, 81/4 × 13, 8 × 13, 8 × 10, 71/4 × 101/2, 51/2 × 81/2, 41/8 × 91/2, 37/8 × 71/2, A3, A4, A5, A6, B4 JIS, B5 JIS, B6 JIS, C5 Env, C6 Env, DL Env, 8K, 16K, Briefkaart, 148 × 200 mm, Aangepast formaat

Afdrukken zonder marges

U kunt opgeven of u op de gehele ruimte op het papier wilt afdrukken, zonder lege kantlijnen.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Duplex

U kunt opgeven of u op beide zijden van een vel wilt afdrukken. Als u dubbelzijdig afdrukken opgeeft, dan moet u ook de inbindmethode opgeven. Dit menu wordt alleen weergegeven wanneer de optionele duplexeenheid is geïnstalleerd.

Standaardinstelling: [Uit]

• Uit

• Binden Lange zijde

• Binden Korte zijde

180 graden roteren

U kunt opgeven of u de afdrukafbeelding wel of niet 180 graden wilt draaien.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Blanco pagina afdrukken

Hier kunt u opgeven of u lege pagina's wilt afdrukken.

Standaardinstelling: [Aan]

• Aan

• Uit

Briefhoofdinstelling

U kunt opgeven of u wilt afdrukken op papier met een vaste afdrukzijde of afdrukrichting (briefpapier bijvoorbeeld). Raadpleeg voor meer informatie Papier met vaste afdrukrichting of dubbelzijdig papier plaatsen.

Standaardinstelling: [Autodetectie]

• Uit

De modus briefhoofd afdrukken is uitgeschakeld.

• Autodetectie

U kunt opgeven of u wilt afdrukken in de briefpapiermodus als een pagina met een vaste afdrukzijde of afdrukrichting als eerste pagina wordt opgegeven.

• Aan (altijd)

Regelmatig afdrukken met de modus voor het afdrukken van briefpapier.

Prioriteit lade-instelling

U kunt opgeven of de instellingen van het papierformaat en het papiertype die zijn toegepast dezelfde instellingen zijn als de instellingen die via het bedieningspaneel, het printerstuurprogramma of de printopdracht zijn gespecificeerd.

• Handinvoer

U kunt controleren of de instellingen van het papierformaat en het papiertype die zijn toegepast voor de handinvoer, dezelfde instellingen zijn als de instellingen die via het bedieningspaneel, het printerstuurprogramma of de printopdracht zijn gespecificeerd.

Standaardinstelling: [Driver/Opdracht]

• Driver/Opdracht

Wanneer de papierinvoerlade voor een afdruktaak wordt gespecificeerd, worden de papierinstellingen toegepast die met behulp van het printerstuurprogramma of met een printopdracht zijn opgegeven. Het maakt hierbij niet uit welke instellingen met het bedieningspaneel zijn ingevoerd.

• Apparaatinstelling(en)

De papierinstellingen die op het bedieningspaneel van de printer zijn gespecificeerd, worden op alle afdruktaken toegepast. Er treedt een fout op als de met behulp van het printerstuurprogramma of de printopdracht opgegeven papierinstellingen niet overeenkomen met de instellingen die via het bedieningspaneel zijn ingevoerd.

• Elke pap.soort

Als deze instelling geselecteerd is voor een afdruktaak en het type document voor de afdruktaak niet opgegeven hoeft te worden, kunt u alleen doorgaan met afdrukken als het papierformaat overeenkomt met de afdrukinstelling van de taak. Voor meer informatie over deze functie, zie Fouten met papierinstellingen voorkomen.

• Elk formaat/type

Als er in de laden van de printer geen papier zit dat overeenkomt met de instellingen van de afdruktaak, kan er vanuit de handinvoer worden afgedrukt met de instellingen van de taak.

• Elk aangepast formaat/type

Als er in de laden van de printer geen papier zit dat overeenkomt met de instellingen van de afdruktaak, maar als er met behulp van het printerstuurprogramma of via de printopdracht aangepast papier is opgegeven, kan er met de instellingen van de taak vanuit de handinvoer worden afgedrukt.

• Lade 1 tot 4

U kunt controleren of de instellingen van het papierformaat en het papiertype die voor lade 1 t/m 3 zijn gespecificeerd, dezelfde instellingen zijn als die met behulp van het bedieningspaneel, het printerstuurprogramma of via een printopdracht zijn ingevoerd.

Standaardinstelling: [Apparaatinstelling(en)]

• Driver/Opdracht

• Apparaatinstelling(en)

Lade wisselen

U kunt opgeven of de printer al dan niet automatisch van lade wisselt als het papier van het opgegeven formaat en type niet in de lade zit die het stuurprogramma wil gebruiken.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Uitbr. autom. ladewis.

U kunt instellen dat de printer automatisch van papierlade kan wisselen, ongeacht of de lade handmatig of automatisch geselecteerd wordt.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

PCL Menu

U kunt de voorwaarden opgeven wanneer u PCL voor afdrukken gebruikt.

Afdrukrichting

Selecteer de invoerrichting van het papier.

Standaardinstelling: [Portrait]

• Staand

• Liggend

Regels per pagina

U kunt het aantal regels per pagina specificeren tussen de 5 tot 128. Het standaardformaat van het papier wordt gebruikt als het papierformaat niet is opgegeven in de afdrukgegevens.

Standaardinstelling:

Region A icon(voornamelijk Europa en Azië)
64

Region B icon(voornamelijk Noord-Amerika)
60

Lettertypebron

U kunt de locatie van het standaard lettertype opgeven.

Wanneer u [RAM] selecteert, kunt u alleen lettertypen selecteren die zijn gedownload naar het RAM-geheugen van de printer.

Wanneer u [HDD] selecteert, kunt u alleen lettertypen selecteren die zijn gedownload naar de harde schijf.

Wanneer u [SD] selecteert, kunt u alleen lettertypes selecteren die zijn gedownload naar de SD-kaart.

Standaardinstelling: [Resident]

• Resident

• RAM

• HDD

• SD

• SD Font Download

Lettertypenummer

U kunt de ID aangeven van het standaardlettertype dat u wilt gebruiken.

Standaardinstelling: 0

• 0 tot 63 (Resident)

• 1 to X (Download; “X” staat voor het nummer van de gedownloade lettertypen)

Tekengrootte

U kunt de tekengrootte aangeven die u wilt gebruiken voor het standaard lettertype, tussen 4,00 en 999,75 in stappen van 0,25. Deze instelling is alleen effectief voor een lettertype dat verscheidene ruimtes tussen lettertypes heeft (variable-space font).

Standaardinstelling: 12 punten

Lettertypebreedte

U kunt het aantal tekens per inch aangeven dat u wilt gebruiken voor het standaardlettertype, tussen 0,44 en 99,99 in stappen van 0,25. Deze instelling is alleen van toepassing op lettertypes die een vaste ruimte tussen de letters heeft (fixed-space font).

Standaardinstelling: 10 punten

Symbolenset

U kunt de tekenset opgeven voor het standaard lettertype.

Standaardinstelling: [PC-8]

De beschikbare sets zijn de volgende:

Roman-8, Roman-9, ISO L1, ISO L2, ISO L5, ISO L6, ISO L9, PC-775, PC-8, PC-8 D/N, PC-850, PC-852, PC-858, PC8-TK, PC-1004, Win L1, Win L2, Win L5, Win Baltic, Desktop, PS Text, MS Publ, Math-8, PS Math, Pifont, Legal, ISO 4, ISO 6, ISO 11, ISO 15, ISO 17, ISO 21, ISO 60, ISO 69, Win 3.0, MC Text, UCS-2, PC-864, Arabic-8, Win Arabic, PC-866, PC-866U, ISO Cyrillic, Win Cyrillic, PC-851, Greek-8, ISO Greek, PC-8 Greek, Win Greek, PC-862, Hebrew-7, Hebrew-8, ISO Hebrew

Courier font

U kunt het Courier-lettertype selecteren.

Standaardinstelling: [Regular]

• Standaard

• Donker

A4 brd uitbr.

U kunt opgeven of de breedte van de afdrukruimte van A4-vellen verbreed moet worden door de zijmarges te verkleinen.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Van CR naar LF

U kunt aangeven of u wel of niet een CR-code wilt toepassen op elke LF-code, om tekstgegevens duidelijk af te drukken.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Resolutie

U kunt de resolutie aangeven in dots per inch.

Standaardinstelling: [600dpi Snel]

• 300dpi

• 600dpi Snel

• 600dpi Standaard

• 600dpi Hoge kwaliteit

PS-menu

U kunt instellingen opgeven voor het gebruik van PostScript bij het afdrukken.

Taak time-out

Wanneer het afdrukken regelmatig wordt onderbroken door gegevens van andere poorten kunt u instellen hoe lang de printer moet wachten (in seconden) voordat de huidige taak wordt geannuleerd. Als u App.instell. gebruiken selecteert, voert u een waarde tussen 0 en 999 in. (Standaard: 0)

Standaardinstelling: [Driver / opdracht gebr.]

• Driver/Opdracht gebruiken

• App.instell. gebruiken

Wacht time-out

U kunt specificeren hoe lang de printer moet wachten (in seconden) voordat het een ontvangen taak annuleert, wanneer de printer het einde van de taak niet kan detecteren. Als u App.instell. gebruiken selecteert, voert u een waarde tussen 0 en 999 in. (standaard: 300)

Standaardinstelling: [Driver / opdracht gebr.]

• Driver/Opdracht gebruiken

• App.instell. gebruiken

Papierselectie-methode

U kunt opgeven hoe de bronlade wordt geselecteerd door de standaardwaarde voor DeferredMediaSelection in PostScript op te geven.

Standaardinstelling: [Selecteer papierlade]

• Automatisch selecteren

De standaardwaarde voor DeferredMediaSelection is "true". De bronlade die geselecteerd wordt, komt overeen met de papierinstelling die in een afdruktaak is opgegeven.

• Papierlade selecteren

De standaardwaarde voor DeferredMediaSelection is "false". De bronlade wordt geselecteerd aan de hand van de mediaselectie van PostScript Language Reference.

Schak. tus. 1&2-zijd. afdr

U kunt selecteren op welke zijde van het papier moet worden afgedrukt als het PS-commando wordt gebruikt om dubbelzijdig af te drukken en als het "setpagedevice"-commando is ingevoerd.

Standaardinstelling: [Actief]

• Inactief

Blijft dubbelzijdig afdrukken en drukt pagina's af die na het "setpagedevice"-commando is ingevoerd op de achterkant van het papier af.

• Actief

Annuleert dubbelzijdig afdrukken en drukt pagina's af die na het "setpagedevice"-commando is ingevoerd op de voorkant van het papier af.

Gegevensindeling:

U kunt de gegevensindeling van Binaire gegevens of TBCP selecteren.

Deze instelling is niet van toepassing wanneer u een parallelle of EtherTalk-verbinding gebruikt.

Als binaire gegevens verzonden worden door het printerstuurprogramma als de printer in gebruik is met een parallelle of USB-aansluiting, wordt de afdruktaak geannuleerd.

Standaardinstelling: [TBCP]

• Binaire gegevens

• TBCP

Wanneer u een Ethernet-verbinding gebruikt, wordt de afdruktaak geannuleerd wanneer:

• Het gegevensformaat van het printerstuurprogramma is TBCP en het gegevensformaat dat is geselecteerd via het bedieningspaneel is Binaire data.

• Het gegevensformaat van het printerstuurprogramma is binair en het gegevensformaat dat is geselecteerd via het bedieningspaneel is TBCP.

Resolutie

U kunt de resolutie selecteren.

Standaardinstelling: [600dpi Snel]

• 600dpi Snel

• 600dpi Standaard

• 600dpi Hoge kwaliteit

• 1200 dpi

Toner besparen

U kunt opgeven of het inktverbruik bij het afdrukken moet worden beperkt. Als u deze functie inschakelt, kan de afdrukkwaliteit achteruit gaan.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Kleurinstelling

U kunt de RGB-instelling opgeven.

Standaardinstelling: [Superfijn]

• Geen

• Fijn

• Super Fijn

Kleurprofiel:

U kunt het kleurprofiel instellen.

Standaardinstelling: [Automatisch]

• Automatisch

• Presentatie

• Effen kleuren

• Fotografisch

• Gebruikersinstelling

Kleurmodelmethode

U kunt het kleurmodel instellen.

Standaardinstelling: [Kleur]

• Kleur

• Zwart en wit

Richting van automatische detectie

U kunt automatische detectie van de afdrukrichting instellen.

Standaardinstelling: [Aan]

• Aan

• Uit

Grijsreproductie

U kunt opgeven hoe zwarte of grijze tinten afgedrukt moeten worden.

Standaardinstelling: [Zwart/grijs door K (zwart)]

• Zwart/grijs door K (Zwart)

• Zwart door K

• CMY+K

• Zwart/grijs dr K(zw)-Tekst

• Zwart door K(zwart)-Tekst

PDF-menu

U kunt voorwaarden opgeven voor het gebruik van PDF-afdrukken.

PDF wachtwoord wijzigen

U kunt een wachtwoord opgeven voor een PDF-bestand dat uitgevoerd wordt met PDF rechtstreeks afdrukken. Als u geen PDF-wachtwoord instelt, wordt dit menu niet weergegeven. Het wachtwoord kan worden ingesteld met Web Image Monitor, maar moet dan via het netwerk worden verzonden. Voor een betere beveiliging gebruikt u dit menu op het bedieningspaneel en stelt u het wachtwoord rechtstreeks in.

PDF Groepswachtwoord

Deze instelling is niet beschikbaar voor deze printer.

Omgekeerde volgorde afdrukken

U kunt instellen dat de printer vanaf de laatste pagina van het document begint met afdrukken. Gebruik deze functie wanneer afdrukken met de beeldzijde omhoog in de uitvoerlade worden afgeleverd. Hiermee kan een afgedrukt document op paginavolgorde worden verzameld.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Resolutie

U kunt de resolutie voor het PDF-bestand invoeren dat wordt uitgevoerd via PDF rechtstreeks afdrukken.

Standaardinstelling: [600dpi Snel]

• 600dpi Snel

• 600dpi Standaard

• 600dpi Hoge kwaliteit

• 1200 dpi

Toner besparen

U kunt opgeven of het inktverbruik bij het afdrukken moet worden beperkt. Als u deze functie inschakelt, kan de afdrukkwaliteit achteruit gaan.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

• Uit

Kleurinstelling

U kunt de RGB-instelling opgeven.

Standaardinstelling: [Superfijn]

• Geen

• Fijn

• Super Fijn

Kleurprofiel:

U kunt het kleurprofiel instellen.

Standaardinstelling: [Automatisch]

• Automatisch

• Presentatie

• Effen kleuren

• Fotografisch

• Gebruikersinstelling

Kleurmodelmethode

U kunt het kleurmodel instellen.

Standaardinstelling: [Kleur]

• Kleur

• Zwart en wit

Richting van automatische detectie

U kunt automatisch detecteren van afdrukrichting instellen voor het PDF-bestand dat wordt uitgevoerd met PDF rechtstreeks afdrukken.

Standaardinstelling: [Aan]

• Aan

• Uit