Melding van printerstatus via e-mail

Telkens als een papierlade leeg is of er papier vastgelopen is, wordt een e-mailmelding over de printerstatus naar de geregistreerde adressen verzonden.

Voor deze melding per e-mail kunt u instellingen invoeren.

De timing en de inhoud van de e-mail kunnen worden ingesteld.

Belangrijk

• Afhankelijk van uw e-mailtoepassing, wordt mogelijk een waarschuwing voor spam weergegeven nadat u een e-mailbericht heeft ontvangen. U kunt voorkomen dat een spam-waarschuwing wordt weergegeven als u e-mail ontvangt van een specifieke afzender, door de afzender toe te voegen aan de uitzonderingenlijst van uw e-mailtoepassing. Meer details over hoe u dit kunt doen, kunt u vinden in de Help van uw e-mailtoepassing.

De functies van de e-mailmelding die u kunt instellen, zijn:

De volgende informatie kan per automatische e-mailmelding worden verzonden:

1Log in op Web Image Monitor in de beheerdermodus.

Voor details over inloggen, zie Printerconfiguratie-schermen met een internetbrowser weergeven.

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

3Onder "Apparaatinstellingen" klikt u op [E-mail].

4Configureer de volgende instellingen:

• E-mailadres beheerder: Geef het e-mailadres van de beheerder op.

• Items in de kolom Ontvangst: geef de instellingen op voor het verzenden en ontvangen van e-mails.

• Items in de kolom SMTP: configureer de SMTP-server. Controleer uw e-mailomgeving en geef de nodige instellingen op. U kunt ook e-mailverificatie uitvoeren voor de SMTP-server.

• Items in de kolom POP voor SMTP: configureer de POP-server. Controleer uw e-mailomgeving en geef de nodige instellingen op. U kunt ook e-mailverificatie uitvoeren voor de POP-server.

• Items in de kolom POP3/IMAP4: configureer de POP3- of IMAP4-server. Controleer uw e-mailomgeving en geef de nodige instellingen op.

• Items in de kolom E-mail communicatiepoort: configureer de poort die moet worden gebruikt voor toegang tot de mailserver.

• Items in de kolom E-mail meldingsaccount: geef deze items op als u e-mailmelding wilt gebruiken.

5Klik op [OK].

6Klik op [Uitloggen].

7Sluit Web Image Monitor af.

Opmerking

• Raadpleeg de Help-functie bij Web Image Monitor voor meer informatie over de instellingen.