Printerconfiguratie-schermen met een internetbrowser weergeven

Er zijn twee modi beschikbaar in Web Image Monitor: de gastmodus en de beheerdersmodus.

De weergegeven items hangen af van het printertype.

Gastmodus

U kunt deze modus openen zonder in te loggen.

In de gastmodus kunnen de status en de instellingen van de printer en de status van de afdruktaken worden bekeken, maar de instellingen van de printer kunnen niet worden gewijzigd.

Beheerdersmodus

Voor deze modus moet een beheerder inloggen.

In de beheerdersmodus kunt u verschillende printerinstellingen configureren.

Belangrijk

• Als u een IPv4-adres invoert, begin de onderdelen dan niet met een nul. Bijvoorbeeld: als het adres "192.168.001.010" is, moet u het invoeren als "192.168.1.10".

1Start uw internetbrowser.

2Voer "http://(IP-adres of hostnaam van de printer)/" in de adresbalk van uw webbrowser in.

De eerste pagina van Web Image Monitor wordt weergegeven.

Als de hostnaam van de printer is geregistreerd op de DNS- of WINS-server, dan kunt u deze invoeren.

Wanneer u SSL instelt, een protocol voor gecodeerde communicatie, in een omgeving waarin serververificatie wordt gebruikt, voer dan "https://( IP-adres of hostnaam van de printer)/" in.

3Om in de beheerdersmodus in te loggen in Web Image Monitor, klik op [Inloggen]

Het dialoogvenster voor het opgeven van uw log-in gebruikersnaam en wachtwoord wordt weergegeven.

4Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op [Inloggen].

Neem contact op met de beheerder voor meer informatie over uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Afhankelijk van de configuratie in uw webbrowser kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord mogelijk opslaan. Als u dat niet wilt, configureert u uw webbrowser zodanig dat deze informatie niet wordt opgeslagen.