Wanneer u meerdere documenten afdrukt (zoals hand-outs voor vergaderingen), dan kunt u sets in volgorde van elkaar afscheiden. Met sorteren worden gegevens die vanaf een computer worden verzonden, opgeslagen in het geheugen of op de harde schijf van het apparaat.

Belangrijk

• Roterend Sorteren is alleen beschikbaar indien de optionele SDRAM-module geïnstalleerd is.

• U kunt tot 1000 pagina's en tot 999 kopieën sorteren indien de optionele harde schrijf geïnstalleerd is. Zonder de harde schijf, kunt u tot 50 pagina's in kleur of 200 pagina's in zwart-wit sorteren.

• Als paginadoorvoer wordt uitgevoerd door [Automatisch doorgaan] op een afdruktaak die is onderbroken vanwege fouten, zal sorteren worden geannuleerd. Wilt u meer informatie over [Automatisch doorgaan], zie Paginadoorvoer uitvoeren als afdrukinstellingen niet overeenkomen.

De afdrukken worden samengevoegd in ordelijke sets, met de juiste paginavolgorde.

Sorteermethoden

• Sorteren

De afdrukken worden samengevoegd in ordelijke sets, met de juiste paginavolgorde.

Illustratie van sorteren

• Geroteerd sorteren

De afdrukken worden om-en-om 90 graden gedraaid.

Wanneer de twee papierlades papier van hetzelfde formaat bevatten en dezelfde papiersoort in verschillende richtingen, dan zal het uitvoerresultaat altijd 'Geroteerd sorteren' zijn.

Illustratie van sorteren

Opmerking

• Voor informatie over het instellen van de afdrukfunctie dubbelzijdig afdrukken met behulp van het PCL 6-printerstuurprogramma of het printerstuurprogramma van PostScript 3 voor Windows, zie Afwerking.

• Voor meer informatie over het instellen van de sorteerfunctie met het PCL 5c-printerstuurprogramma, zie Setup.

• Voor meer informatie over het instellen van de sorteerfunctie met het PostScript 3-printerstuurprorgamma voor Mac OS X, zie Afdrukken met Mac OS X.

Verwante onderwerpen

Voorzorgsmaatregelen bij sorteren