Gebruik van pure IP in een NetWare-omgeving

Volg de onderstaande procedure om dit apparaat als afdrukserver te verbinden in een pure IP-omgeving van NetWare.

Belangrijk

• Als u een afdrukserver met wachtrij wilt aanmaken in een pure IP-omgeving met NetWare, moet u met NetWare Administrator een afdrukserver aanmaken op de bestandsserver.

• Deze printer is niet beschikbaar als een externe printer voor gebruik in een pure IP-omgeving.

• Als u de printer wilt gebruiken in een pure IP-omgeving, moet u deze instellen op IPv4.

De printer instellen met NWadmin

1Start NWadmin op vanuit Windows.

Meer informatie over NWadmin kunt u vinden in de NetWare-handleidingen.

2Selecteer het object in de mapstructuur waarin de wachtrij zich bevindt en klik op [Nieuw] in het menu [Object].

3Klik in het vak [Nieuwe objectklasse] op [Afdrukwachtrij] en klik op [OK].

4Voer bij [Afdrukwachtrij] de naam in van de afdrukwachtrij.

5Klik bij [Volume afdrukwachtrij] op [Bladeren].

6Klik bij [Beschikbare objecten] op het volume waarin de afdrukwachtrij is gemaakt en klik op [OK].

7Controleer de instellingen en klik op [Nieuw].

8Selecteer het object in de mapstructuur waarin de printer zich bevindt en klik op [Nieuw] in het menu [Object].

9Klik in het vak [Nieuwe objectklasse] op [Printer] en klik op [OK].

10Voer in het vak [Printernaam] de printernaam in.

11Vink het selectievakje [Extra eigenschappen opgeven] aan en klik op [Nieuw].

12Klik op [Toewijzingen] en klik op [Toevoegen] bij [Toewijzingen].

13Klik bij [Beschikbare objecten] op de nieuwe afdrukwachtrij en klik op [OK].

14Klik op [Configuratie], klik op [Parallel] in de lijst [Printertype] en klik op [Communicatie].

15Klik op [Handmatig laden] bij [Communicatietype] en klik op [OK].

16Controleer de instellingen en klik op [OK].

17Selecteer een context die is opgegeven en klik op [Aanmaken] in het menu [Object].

18Klik in het vak [Nieuwe objectgroep] op [Afdrukserver] en klik op [OK].

19Voer in het vak [Naam afdrukserver] de naam van de afdrukserver in.

Gebruik dezelfde naam voor de afdrukserver als de naam die is opgegeven met Web Image Monitor.

20Vink het selectievakje [Extra eigenschappen opgeven] aan en klik op [Nieuw].

21Klik op [Toewijzingen] en klik op [Toevoegen] bij [Toewijzingen].

22Klik bij [Beschikbare objecten] op de nieuwe afdrukwachtrij en klik op [OK].

23Controleer de instellingen en klik op [OK].

24Start de afdrukserver door vanaf de console van de NetWare-server de volgende opdracht te typen.

Als de afdrukserver in bedrijf is, sluit de server dan af en start deze opnieuw op.

Om af te sluiten

CAREE: unload pserver

Om te starten

CAREE: load pserver [print server name]

Installatie via Web Image Monitor

1Log in op Web Image Monitor in de beheerdermodus.

Voor details over inloggen, zie Printerconfiguratie-schermen met een internetbrowser weergeven.

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

3Onder "Netwerk" klikt u op [NetWare].

Raadpleeg stap 5 van de procedure onder "NetWare-instellingen configureren" voor de in te stellen items.

4Controleer de instellingen en klik vervolgens op [OK].

De configuratie is voltooid. Wacht even voordat u Web Image Monitor opnieuw start.

5Klik op [Uitloggen].

6Sluit Web Image Monitor af.

Opmerking

• Als u de printer die u wilt configureren niet kunt vinden, drukt u de configuratiepagina af en controleert u de printernaam.

• Wanneer geen printernamen in de lijst worden weergegeven, stelt u dezelfde IPX/SPX-frametypen in voor de computer en de printer. Wijzig het frametype van de computer in het dialoogvenster [Netwerk] van Windows.