Het installeren van de SDRAM-module

De printer is uitgerust met een geheugen van 512 MB. Dit kan worden uitgebreid tot een maximum van 1,0 GB.

1Schakel de printer uit en trek het netsnoer uit het stopcontact.

2Verwijder de geheugenklep.

Illustratie achterzijde van de printer

3Maak de schroef los met behulp van een muntstuk, schuif dan het binnenpaneel naar links om deze te verwijderen.

Illustratie achterzijde van de printer

4Duw de vergrendelingen aan beide uiteinden van de sleuf naar buiten en verwijder vervolgens de standaard module.

Illustratie van controllerkaart

5Om het aanbevolen geheugen te installeren, houdt u de inkeping van het aanbevolen geheugen boven het uitstekende gedeelte van de vrije sleuf en vervolgens plaatst u de module voorzichtig iets schuin in de inkeping.

Illustratie van controllerkaart

6Houd de module lichtjes schuin en druk de module naar beneden totdat die vastklikt.

Illustratie van controllerkaart

7Wanneer u ook een hardee schijf installeert, doe dit dan voordat u de binnenpaneel in de printer terugplaatst.

Voor instructies over het installeren van de harde schijf, zie De harde schijf installeren.

8Steek de twee onderste uitsteeksels in het binnenpaneel en daarna het linkse uitsteeksel op de inkepingen op de printer.

Illustratie achterzijde van de printer

9Schuif het binnenpaneel naar rechts en draai de schroef vast.

Illustratie achterzijde van de printer

10Plaats de geheugenklep.

11Steek het netsnoer in het stopcontact en zet de printer aan.

12Druk de configuratiepagina af om de installatie te controleren.

Opmerking

• Ga na of de SDRAM-kaart correct is geïnstalleerd door de configuratiepagina af te drukken. Controleer of de totale geheugenwaarde wordt weergegeven in "Totaal geheugen" op de configuratiepagina. Voor meer informatie over het afdrukken van de configuratiepagina, zie Een testafdruk maken.

• Als de module niet juist is geïnstalleerd, herhaal dan de procedure vanaf het begin. Als de kaart ook bij een nieuwe installatiepoging niet correct kan worden geïnstalleerd, neem dan contact op met uw verkoop- of servicevertegenwoordiger.

• Om de geïnstalleerde SDRAM-module te gebruiken, configureert u de printeropties in "Accessoires" in het printerstuurprogramma. Voor meer informatie over "Accessoires", zie de Installatiehandleiding stuurprogramma.