Överföring med IPsec

Den här maskinens har stöd för IPsec-protokoll för säkrare kommunikation. När IPsec tillämpas krypteras datapaket i nätverksskiktet med symmetrisk kryptering. En delad nyckel för både avsändare och mottagare skapas genom utbyte av krypteringsnyckel. För ännu bättre säkerhet kan du också förnya den delade nyckeln på basis av en giltighetsperiod.

Viktigt

• IPsec tillämpas inte på data som erhållits genom DHCP, DNS eller WINS.

• De operativsystem som är kompatibla med IPsec är Windows XP SP2, Windows Vista/7, Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2, Mac OS X 10.4.8 och senare, Red Hat Enterprise Linux WS 4.0 och Solaris 10. Men vissa inställningar stöds inte av vissa operativsystem. Se till att de IPsec-inställningar du har angivit stämmer överens med operativsystemets IPsec-inställningar.

• Om du inte har åtkomst till Web Image Monitor pga IPsec-konfigurationsproblem, avaktiverar du IPsec under [Admin.verktyg] på kontrollpanelen och loggar in på Web Image Monitor igen.