Konfigurera IPv6-inställningar

Klicka på fliken [IPv6-konfiguration] på sidan med nätverksinställningar för att konfigurera IPv6-inställningarna.

Bild av webbläsarskärmen

IPv6

Post

Beskrivning

IPv6

Ange om IPv6 ska aktiveras eller inte. Det går inte att avaktivera IPv6 med Web Image Monitor om maskinen för tillfället används i en IPv6-miljö. Då använder du istället kontrollpanelen för att avaktivera [IPv6] under nätverksinställningar.

När IPv6 har avaktiverats går det inte att konfigurera [DHCP], [Manuell konfigurationsadress], [Prefixlängd] eller [Gateway-adress] nedan.

IPv6-adress

Post

Beskrivning

DHCP

Ange om maskinen tilldelas sin IPv6-adress av en DHCP-server eller inte.

IP-adress (DHCP)

Visar den IPv6-adress som har tilldelats av DHCP-servern när inställningen [Aktivt] har valts för [DHCP].

Stateless-adress

Visar upp till fyra automatiska stateless-adresser.

Gateway-adress

Visar maskinens standard Gateway-adress.

LinkLocal-adress

Visar maskinens LincLocal-adress. Den länklokala adressen är en adress som är giltig endast inom det lokala nätverket (lokala segmentet).

Manuell konfigurationsadress

Ange maskinens IPv6-adress. Kan innehålla upp till 39 tecken.

Prefixlängd

Ange prefixlängden i form av ett värde mellan 0 och 128.

Gateway-adress

Ange standardgatewayens IPv6-adress. Kan innehålla upp till 39 tecken.