Konfigurera faxinställningarna

Klicka på fliken [Fax] på sidan med systeminställningar för att konfigurera faxinställningarna.

Bild av webbläsarskärmen

Välj kassett

Post

Beskrivning

Välj kassett

Välj bland följande kassetter för faxutskrift: [Automatiskt], [Kassett 1] eller [Kassett 2].

Om [Automatiskt] har valts använder maskinen kassett 1 och kassett 2 givet att de innhåller papper med samma format. I det fallet börjar maskinen att skriva ut från den kassett som angivits som prioritetskassett för [Fax] på sidan [Prioritetskassett]. Om pappret i den kassetten tar slut växlar maskinen automatiskt över till den andra kassetten för att fortsätta utskriften.

Endast papperformaten A4, Letter eller Legal kan användas för faxutskrift. Se till att välja en kassett som innehåller papper med giltigt format.

Om kassett 2 inte är installerad visas bara [Kassett 1].

Bekräftelse på faxnummer

Post

Beskrivning

Bekräftelse på faxnummer

Aktivera den här inställningen för att ställa in maskinen att kräva att faxnumret anges två gånger när en mottagare anges manuellt.

Den här inställningen visas bara när administratörslösenordet har ställts in på sidan [Administratör].

Bearbetar mottagen faxfil

Post

Beskrivning

Bearbetar mottagen fil

Välj om mottagna fax ska lagras i maskinens minne för utskrift eller skickas till en mottagare som anges i [Mottagare av vidarebefordran].

Skriv ut automatiskt

Välj om fax som tas emot i maskinens minne ska skrivas ut automatiskt eller lagras för manuell utskrift vid ett senare tillfälle.

Skriv ut vidarebefodrad fil

Välj om vidarebefordrade fax ska skrivas ut eller inte.

Meddelande om status på vidarebefodran

Välj om e-postavisering ska skickas när ett fax har vidarebefordrats eller inte. Mottagare av e-postavisering beror på hur [Mottagare av vidarebefordran] anges:

• Om angiven med [E-postadress]: e-postaviseringen skickas till administratörens e-postadress som angivits i [Administratörens e-postadress] på sidan [Administratör].

• Om angiven med [Skanningsmottagare]: aviseringen skickas till den mottagare som har angivits för den valda skanningsmottagaren.

Observera att om en mottagares e-postadress inte anges skickas inget meddelande även om den här inställningen är aktiverad.

Mottagare av vidarebefordring

Anger mottagare för vidarebefordring.

• [E-postadress]: Ange en mottagares e-postadress. Kan innehålla upp till 64 tecken.

• [Skanningsmottagare]: Välj en skanningsmottagare som mottagare för vidarebefordring.

Antal försök till vidarebefordran

Anger hur många gånger maskinen försöker att vidarebefordra ett fax (1 till 255 gånger).

Försöksintervall för Vidarebefordran (min.)

Anger hur många minuter maskinen väntar mellan vidarebefordringsförsöken (från 1 till 255 minuter).

Auktoriserad mottagning

Post

Beskrivning

Auktoriserad mottagning

Aktivera denna inställning för att ta emot (eller avvsia) fax från registrerade specialavsändare. Det hjälper dig gallra bort oönskade dokument som t.ex. skräpfax och förhindrar slöseri av faxpapper.

Specialavsändare kan programmeras på sidan [Specialavsändare].

Mottagningsvillkor

Anger om fax från programmerade specialavsändare ska tas emot eller avvisas.

• Specialavsändare

Ta emot fax från specialavsändare och avvisa fax från alla andra avsändare.

• Annan än specialavsändare

Avvisa fax från specialavsändare och ta emot fax från alla andra avsändare.