Konfigurera villkor för vidarebefordring

För att ange villkor för vidarebefordring av mottagna fax, konfigurera maskinen enligt följande:

1. För att vidarebefordra mottagna fax, välj [Vidarebefordra] för [Mottagningsfil, inst.] under faxfunktionsinställningar.

2. Konfigurera vad som ska ske efter vidarebefordring i [Skriv ut vidarebef. fil] under faxfunktionsinställningar:

• [På]: Lagra fax i minnet för utskrift.

• [Av]: Radera fax från minnet.

3. Konfigurera utskriftsinställningar för fax som lagrats i minnet i [Skriv ut mottagen fil] under faxfunktionsinställningar.

• [På]: Skriv automatiskt ut mottagna fax och ta bort från minnet.

• [Av]: Lagra mottagna fax i minnet för manuell utskrift vid senare tillfälle.

4. Konfigurera inställning för e-postavisering [Meddela vidarebef.status] under faxfunktionsinställningar:

• [Aktivt]: Skicka en e-postavisering efter vidarebefordran. E-postaviseringens mottagare beror på hur vidarebefordringen har konfigurerats.

• [Ej aktivt]: Ingen e-postavisering skickas.

5. Ange inställningar för vidarebefordring i [Mottagare av vidarebefordran] under faxinställnigar med hjälp av Web Image Monitor.

Obs

• Tabellen nedan visar vad som händer efter att vidarebefordran lyckas eller misslyckas beroende på maskinens konfiguration.

Vidarebefordra

[Skriv ut vidarebef. fil]

[Skriv ut mottagen fil]

Resultat

Lyckades

Av

Ej tillämpligt

Maskinen tar bort faxet från minnet.

Lyckades

Maskinen skriver ut faxet och tar bort det från minnet.

Lyckades

Av

Maskinen lagrar fax i minnet för manuell utskrift vid ett senare tillfälle.

Misslyckades

Av

Ej tillämpligt

Maskinen skriver ut en felrapport gällande vidarebefordring och tar bort faxet från minnet.

Misslyckades

Maskinen skriver ut en felrapport gällande vidarebefordringen, skriver ut faxet och tar sedan bort det från minnet.

Misslyckades

Av

Maskinen skriver ut en felrapport gällande vidarebefordring och lagrar faxet i minnet för manuell utskrift vid ett senare tillfälle.

• Om maskinen inte kan skriva ut ett fax på grund av maskinfel som t.ex. en tom papperskassett eller ett pappersstopp lagras faxet i minnet och indikatorn för mottaget fax blinkar. Återstående sidor skrivs ut så fort problemet är löst.

• Antal och tidsintervall för vidarebefordringsförsök kan anges med hjäp av Web Image Monitor.