Utmatningsfunktioner

Du kan ange en typ av utmatning som lämpar sig för ditt syfte. I detta avsnitt beskrivs kortfattat några av de inställningar som du kan ange.

Skriva ut flera uppsättningar av ett dokument

Du kan skriva ut flera uppsättningar av samma dokument.

Sortera de utskrivna uppsättningarna i dokumenthögar

Du kan skriva ut kompletta uppsättningar av ett flersidigt dokument, en uppsättning i taget (P1, P2, P1, P2 ...). Om denna funktion inte används vid utskrift av flera uppsättningar, matas utskrifterna ut i sidpartier (P1, P1, P2, P2 ...). Denna funktion är användbar när man till exempel sammanställer presentationsmaterial.

Ändra riktning eller rotera bilden

Du kan ändra bildorientering till stående eller liggande. Du kan också rotera bilden 180 grader. Använd rotation för att förhindra att en bild skrivs ut upp och ner när du använder papper med fördefinierad över- och underkant (t.ex. papper med sidhuvud).

Skriva ut flera sidor på ett ark

Du kan skriva ut flera sidor på ett pappersark.

När du använder den här funktionen väljs automatiskt ett lämpligt förminskningsförhållande beroende på det pappersformat och det antal sidor du vill skriva ut på varje ark.

Skriva ut på båda sidor av pappret (dubbelsidig utskrift)

Du kan skriva ut på papperets båda sidor.

Duplexutskrift med typ 2-modellen kan ske automatiskt och tillgängliga bindningsalternativ inkluderar häfte.

Duplexutskrift med Typ 1-modellen kräver manuell påfyllning av papper.

Förminska eller förstora dokument

Du kan förminska eller förstora dokument enligt bestämda storleksförhållanden, från 25 % till 400 % i steg om 1 %. Du kan också automatiskt förminska eller förstora dokument för att passa ett visst pappersformat. Denna funktion är användbar när man till exempel skriver ut webbsidor.

Om alternativet [Aktivera stora papper] har markerats kan A3/11” × 17”/B4/8K-dokument anpassas till ett format som stödjs av maskinen och sedan skrivas ut.

Undvik utskrift av tomma sidor

Om en utskrift innehåller tomma sidor kan dessa hindras från att skrivas ut.

Observera att skrivardrivrutinens inställning har högre prioritet än [Skriv ut tom sida] i kontrollpanelens inställningar för skrivarfunktioner.

Skriva ut med omslagsark

Du kan lägga till ett omslagsark till utskriften.

Du kan välja att lämna omslagsarket tomt eller skriva ut första sidan av dokumentet på omslaget. Om ett omslagsark infogas i en dubbelsidig utskrift kan du även skriva ut på baksidan.

Pappret som används för omslagsark kan antingen vara detsamma som, eller något annat än, det papper som används för de återstående sidorna.

Skriva ut på papper med anpassat format

Du kan skriva ut med icke-standardiserade pappersformat genom att ange det anpassade pappersformatet.

Om du vill ange ett pappersformat som inte är standard väljer du [Anpassat pappersformat] i listan [Dokumentformat:] och klickar sedan på [Anpassat pappersformat...] i dialogrutans nedre del för att konfigurera pappersformatet.

Infoga text på utskrifter (vattenstämpel)

Du kan lägga på en vattenstämpeltext på utskrifter. Olika fördefinierade vattenstämplar medföljer. Du kan även skapa dina egna vattenstämplar.

Obs

• Vissa av de funktioner som beskrivs ovan kanske inte är tillgängliga beroende på vilken skrivardrivrutin eller vilket operativsystem du använder. För mer information, se skrivardrivrutinens hjälp.