Funktioner för utskriftskvalitet

Utskriftskvalitet och färgton kan justeras för att passa utskriftsdatan. Nedan beskrivs några av de inställningar för utskriftskvalitet som du kan konfigurera.

Ändra metod för bildutskrift

Du kan välja att skriva ut med prioriterad utskriftskvalitet eller prioriterad utskriftshastighet. Vid utskrift av bilder gäller följande: ju högre upplösning, desto längre utskriftstid.

Ändra grafikläget

Du kan skicka grafisk information till maskinen antingen enbart i form av raster eller en blandning av vektor- och rasterbilder. De flesta geometriska figurer eller mönster skrivs ut snabbare som vektorbilder än som rasterbilder. Men om viss grafik inte skrivs ut så som de visas på skärmen kan du prova att skriva ut dem som rasterbilder.

Spara toner vid utskrift

Du kan spara toner genom att skriva ut med mindre tonerförbrukning. Detta alternativ ökar livslängden på tonerpatronen men resultatet blir något ljusare.

Ändra utskriftsområdet

Du kan ändra utskriftsområdet när ett dokument som har skrivits ut på en sida med en maskin skrivs ut på två sidor med en annan maskin, eller vice versa.

Ändra metod för att ladda ner TrueType-fonter till maskinen

När du skriver ut dokument som innehåller tecken i TrueType kan tecknen förvrängas när de skrivs ut. Att ändra metod för nedladdning av TrueType-fonter kan hjälpa till att lösa problemet.

Ändra rastermönster

Ett rastermönster är ett mönster bestående av punkter som används för att simulera en färg eller nyans i en bild. Om mönstret ändras ändras också bildens egenskaper. Du kan välja ett mönster som lämpar sig för den bild som ska skrivas ut.

Obs

• Vissa av de funktioner som beskrivs ovan kanske inte är tillgängliga beroende på vilken skrivardrivrutin eller vilket operativsystem du använder. För mer information, se skrivardrivrutinens hjälp.