Lagra en säker utskriftsfil

Detta avsnitt beskriver hur du lagrar en säker utskriftsfil i maskinen genom skrivardrivrutinen.

1Öppna den fil som du vill skriva ut på din dator.

2Öppna skrivardrivrutinens egenskaper.

3Klicka på fliken [Inställningar] och välj sedan [Säker utskrift].

Textrutorna [Lösenord:] och [Användar-ID:] visas.

Textrutan [Användar-ID:] innehåller användarnamnet för ditt datorkonto eller den användarkod som du använde vid föregående säkra utskrift.

4Skriv in lösenord (4 till 8 siffror) och användar-ID (1 till 9 alfanumeriska tecken) och klicka sedan på [OK].

Användarkoden används för att identifiera din säkra utskriftsfil på maskinens kontrollpanel.

5Utför ett utskriftskommando.

Utskriftsjobbet lagras i maskinen som en säker utskriftsfil. Du kan skriva ut filen genom att ange lösenordet via kontrollpanelen.

Obs

• Den säkra utskriftsfilen raderas automatiskt från maskinens minne när den skrivits ut eller när strömmen till maskinen stängs av.

• Maskinen kan lagra maximalt 5 jobb eller 5 MB säker utskriftsdata åt gången.

• Även om maskinen inte kan lagra några fler säkra utskriftsfiler behåller den en ny säker utskriftsfil under den tid som anges i [Säker utskrift] under systeminställningar innan jobbet avbryts. Under den här tiden kan du skriva ut eller ta bort den nya säkra utskriftsfilen. Du kan också skriva ut eller ta bort en befintlig säker utskriftsfil så att den nya säkra utskriftsfilen kan lagras i maskinen.

• När en säker utskrift avbryts, registrerar maskinen automatiskt annulleringen i en logg. Du kan använda loggen för att identifiera vilka säkra utskrifter som har avbrutits.