Voorwaarden voor bidirectionele communicatie

Voor de ondersteuning van bidirectionele communicatie moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan.

Bij een verbinding met parallelle kabels

• De printer moet bidirectionele communicatie ondersteunen.

• De interfacekabel moet bidirectionele communicatie ondersteunen.

• Het apparaat dient met een standaard parallelle kabel en parallelle connectors te worden aangesloten op de computer.

Indien verbonden met het netwerk

• De standaard TCP/IP-poort moet worden gebruikt.

• Het TCP/IP-protocol of het IPP-protocol wordt gebruikt. (Als gebruik wordt gemaakt van het IPP-protocol, moet de IPP-poortnaam het IP-adres bevatten.)

Bij een USB-verbinding

• Het apparaat moet met de USB-interfacekabel op de USB-poort van de computer worden aangesloten.

• De printer moet bidirectionele communicatie ondersteunen.

• Op het tabblad [Poorten] van het printerstuurprogramma moet [Ondersteuning in twee richtingen inschakelen] worden geselecteerd en [Printerpooling inschakelen] niet.