Een poortnummer instellen

Wanneer u een IP-adres en poortnummer gebruikt

Afhankelijk van de netwerkconfiguratie van de ontvanger kan het zijn dat u het IPv4-adres en het poortnummer van het ontvangende apparaat moet opgeven wanneer u een bestemming met IP-Fax opgeeft. Wanneer bijvoorbeeld het IPv4-adres van de ontvanger "192.168.1.10" is en het poortnummer is "2100", dan geeft u "192.168.1.10:2100" op. Bovendien geldt, dat als het IPv6-adres van de ontvanger "fe80::0123:4567:89ab:cdef" is en het poortnummer is "2200", geeft u "[fe80::0123:4567:89ab:cdef]:2200" op. Vraag de netwerkbeheerder naar de details.

Wanneer u een hostnaam en poortnummer gebruikt

Afhankelijk van de netwerkconfiguratie van de ontvanger, kan het zijn dat u de hostnaam en het poortnummer moet opgeven op het ontvangende apparaat wanneer u een hostnaam opgeeft. Wanneer bijvoorbeeld de hostnaam van de ontvanger "IPFAX1" is en het poortnummer is "2100", geeft u "IPFAX1:2100" op. Vraag de netwerkbeheerder naar de details.