IP-faxfuncties

Met de IP-faxfunctie kunt u documenten tussen twee faxen rechtstreeks verzenden of ontvangen via een TCP/IP-netwerk.

Deze functie biedt de volgende voordelen en is geschikt voor communicatie binnen hetzelfde LAN:

IP-Fax maakt gebruik van SIP en H.323 als het netwerkprotocol.

Geef een IP-adres of hostnaam op in plaats van een faxnummer voor het verzenden. Bij gebruik van een gatekeeper dient een alias telefoonnummer te worden gebruikt.

Bij gebruik van een SIP-server kunt u verzenden door een SIP-gebruikersnaam op te geven.

U kunt ook verzenden naar een G3-fax die aangesloten is op het publieke telefoonnetwerk (PSTN) via een gateway (compatibel met T.38).

Specificeer adressen van de gatekeeper-server of SIP-server (proxyserver, registratieserver, doorzendserver), welke van toepassing is onder H.323 instellingen, SIP instellingen of Gateway progr/wijz/verw in Oorspr. instellingen.

U kunt IP-Faxen op dezelfde wijze ontvangen als standaardfaxen. Voor details over de ontvangst, zie "Ontvangsttypen".

Illustratie van IP-Fax

Verwante onderwerpen

Terminologie
Opmerkingen over het gebruik van IP-Fax
Functies die niet beschikbaar zijn voor IP-Fax-verzending