Kopiointiongelmat

Tämä osa käsittelee kopiointiongelmia ja mahdollisia ratkaisuja.

Ongelma

Ratkaisu

Kopioidut sivut eivät ole oikeassa järjestyksessä.

Muuta ohjauspaneelissa kopiointiasetusten [Lajittelu]-kohdan asetus haluamasi lajittelun mukaiseksi. Katso lisätietoja [Lajittelu]-asetuksesta kohdasta Kopioasetukset.

Kopioitu paperi on tyhjä.

Alkuperäistä sivua ei ole asetettu oikein.

Kun käytät valotuslasia, aseta alkuperäiset sivut kopioitava puoli alaspäin. Kun käytät syöttölaitetta, aseta ne kopioitava puoli ylöspäin. Katso Alkuperäiskappaleiden sijoittaminen.

Väärä alkuperäinen sivu kopioitiin.

Jos kopioit valotuslasilta, varmista, ettei syöttölaitteessa ole sivuja.

Kopioidut sivut ovat liian tummia tai liian vaaleita.

Säädä kuvan tummuutta. Katso Kuvan tummuuden säätäminen.

Kopioidut sivut eivät näytä samalta kuin alkuperäiset.

Valitse skannaustila alkuperäisen sivun tyypin mukaan. Katso Asiakirjatyypin valitseminen alkuperäiskappaleen mukaan.

Valokuvatulostetta kopioitaessa näkyviin tulee mustia pisteitä.

Alkuperäinen kuva on saattanut juuttua valotuslasiin suuren kosteuspitoisuuden takia.

• Aseta alkuperäinen sivu valotuslasille ja aseta sitten kaksi tai kolme valkoista paperia sen päälle. Jätä syöttölaite auki kopioitaessa.

Kopioon tulee läikekuvio.

image

Alkuperäisessä sivussa on todennäköisesti alueita, joissa on paljon viivoja tai pisteitä. Kuvalaadun vaihtaminen [Valokuva]- ja [Seka.]-valintojen välillä saattaa poistaa läikekuvion.

Katso Asiakirjatyypin valitseminen alkuperäiskappaleen mukaan.

Kopioitu paperi on likainen.

• Kuvan tummuusasetus on liian korkea.

Säädä kuvan tummuutta. Katso Kuvan tummuuden säätäminen.

• Tulostetun pinnan väri ei ole kuiva.

Älä kosketa tulostettuja pintoja heti kopioinnin jälkeen. Poista juuri tulostetut arkit yksi kerrallaan ja varo, ettet kosketa tulostettuja alueita.

• Valotuslasi tai syöttölaite on likainen. Katso Puhdistaminen.

• Varmista ennen alkuperäisten sivujen asettamista valotuslasille, että väriaine tai korjauslakka on kuivaa.

Alkuperäistä sivua ei asetettu valotuslasille oikein.

Aseta alkuperäinen sivu kopioitava puoli alaspäin ja varmista, että se on kiinni vasemmassa takakulmassa ja tasaisesti valotuslasilla.