Faksin lähettäminen tietokoneesta - perustoimet

Tässä osassa kuvataan perustoimet faksin lähettämiseen tietokoneesta.

Voit valita kohteen LAN-faksin osoitekirjasta tai antaa faksinumeron suoraan. Faksin voi lähettää enintään 100 kohteeseen kerrallaan.

Tärkeää

• Ennen faksin lähettämistä laite tallentaa kaikki faksitiedot muistiin. Jos laitteen muisti täyttyy tallennuksen aikana, faksin lähetys peruuntuu. Jos näin tapahtuu, pienennä tarkkuutta tai sivujen määrää ja yritä uudelleen.

1Avaa tiedosto, jonka haluat lähettää.

2Valitse [Tiedosto]-valikosta [Tulosta...].

3Valitse tulostimeksi LAN-faksin ohjain ja valitse [OK].

image

4Jos haluat valita kohteen LAN-faksin osoitekirjasta, valitse kohde [Käyttäjälista]-kohdasta ja valitse sitten [Lisää luetteloon].

Lisää muut kohteet samalla tavalla.

5Jos haluat antaa faksinumeron suoraan, valitse [Määritä kohde] -välilehti.

6Anna faksinumero (enintään 40 numeroa) [Faksinro]-kohtaan ja valitse [Lisää luetteloon].

Lisää muut kohteet samalla tavalla.

7Valitse [Lähetä].

Huom.

• Faksinumero voi sisältää numerot 0 - 9, merkin ”P” (tauko), merkit "Asteriski", "Terävä" ja ”-” sekä välilyönnin.

• Lisää tarvittaessa faksinumeroon tauko. Laite pitää pienen tauon, ennen kuin se valitsee taukoa seuraavat numerot. Tauon pituuden voi määrittää faksin lähetysasetuksissa [Taukopain. aika] -kohdassa.

• Jos haluat käyttää äänipalveluja pulssivalintaa käyttävällä linjalla, lisää faksinumeroon merkki ”Asteriski”.”Asteriski” vaihtaa valintatilan tilapäisesti pulssivalinnasta äänivalinnaksi.

• Jos haluat poistaa lisäämäsi kohteen, valitse se [Kohdeluettelo]-kohdasta ja valitse [Poista listalta].

• Voit tallentaa [Määritä kohde] -välilehdessä antamasi faksinumeron LAN-faksin osoitekirjaan. Avaa kohteen tallennusikkuna valitsemalla [Tallenna osoitekirjaan].

• [Näytä]-luettelosta voit valita näytettävien kohteiden tyypin.

• [Kaikki]: kaikki kohteet näytetään.

• [Ryhmä]: vain ryhmät näytetään.

• [Käyttäjä]: vain yksittäiset kohteet näytetään.

• Voit määrittää lähetysasetukset LAN-faksin ohjaimen asetuksissa.

Liittyvät aiheet

Faksin peruuttaminen