Faksin lähettämisen perustoimet

Tässä osassa esitellään faksin lähettämisen perustoimet.

Tärkeää

• Syöttölaitteessa oleva alkuperäiskappale on ensisijainen valotuslasilla olevaan alkuperäiskappaleeseen verrattuna, jos sekä syöttölaitteeseen että valotuslasille on asetettu alkuperäiskappale.

1Paina [Facsimile] -painiketta.

image

2Aseta alkuperäisasiakirja valotuslasille tai syöttölaitteeseen.

Määritä tarvittaessa skannauksen lisäasetukset.

3Kirjoita faksinumero (enintään 40 merkkiä) numeronäppäimillä.

4Paina [MV-käynnistys] -painiketta.

image

Kun valotuslasia käytetään Muistilähetys-tilassa, näyttöön tulee kehote asettaa toinen alkuperäiskappale. Siirry tällöin seuraavaan vaiheeseen.

5Jos skannattavia alkuperäiskappaleita on lisää, paina 60 sekunnin kuluessa [1], aseta seuraava alkuperäiskappale valotuslasille ja paina sitten [OK] -painiketta. Toista tätä vaihetta, kunnes kaikki alkuperäiskappaleet on skannattu.

Jos et paina [1] -painiketta 60 sekunnin kuluessa, laite aloittaa kohteen numeron valinnan.

6Kun kaikki alkuperäiskappaleet on skannattu, aloita faksin lähetys painamalla [2].

Huom.

• Faksinumero voi sisältää numerot 0 - 9, tauon, merkit "Asteriski" ja "Terävä" sekä välilyönnin.

• Lisää tarvittaessa faksinumeroon tauko. Laite pitää pienen tauon, ennen kuin se valitsee taukoa seuraavat numerot. Tauon pituuden voi määrittää faksin lähetysasetuksissa [Taukopain. aika] -kohdassa.

• Jos haluat käyttää äänipalveluja pulssivalintaa käyttävällä linjalla, lisää faksinumeroon merkki "Asteriski". "Asteriski" vaihtaa valintatilan tilapäisesti pulssivalinnasta äänivalinnaksi.

• Kohteen voi määrittää myös pikapainikkeilla, lyhytvalintatoiminnolla tai [Tauko/Uudelleenvalinta]-painikkeella. Voit myös määrittää useita kohteita ja lähettää faksin niihin kaikkiin.

• Kun Muistilähetys-tila on käytössä, voit faksin lähetysasetusten [Autom uud.val.] -kohdassa asettaa laitteen valitsemaan numeron automaattisesti uudelleen, jos linja on varattu tai lähetyksen aikana ilmenee virhe.

• Kun Muistilähetys-tila on käytössä, laitteen muisti voi täyttyä alkuperäiskappaleita skannattaessa. Tällöin näyttöön tulee kehote peruuttaa lähetys tai lähettää vain ne sivut, jotka on skannattu onnistuneesti.

• Jos paperi juuttuu syöttölaitteeseen, juuttunutta sivua ei ole skannattu oikein. Kun laite on Välitön lähetys -tilassa, lähetä faksi uudelleen aloittamalla juuttuneesta sivusta. Kun laite on Muistilähetys-tilassa, skannaa kaikki alkuperäiskappaleet uudelleen.

Liittyvät aiheet

Faksin peruuttaminen