Skannattujen tiedostojen lähetyksen perustoimet

Tässä osassa esitellään perustoimet skannattaessa ohjauspaneelista. Skannattu tiedosto lähetetään sähköpostitse, FTP-palvelimeen tai tietokoneeseen sen mukaan, mikä kohde on määritetty.

Tärkeää

• Syöttölaitteessa oleva alkuperäiskappale on ensisijainen valotuslasilla olevaan alkuperäiskappaleeseen verrattuna, jos sekä syöttölaitteeseen että valotuslasille on asetettu alkuperäiskappale.

1Paina [Skanneri] -painiketta.

image

2Aseta alkuperäisasiakirja valotuslasille tai syöttölaitteeseen.

Määritä tarvittaessa skannauksen lisäasetukset.

3Paina [Osoitekirja] -painiketta.

Osoitekirjaa voi selata painikkeilla [Ylänuolinäppäin][Alanuolinäppäin].

image

4Etsi haluamasi kohde kirjoittamalla kohteen nimi numeronäppäimillä ja paina sitten [OK] -painiketta.

Kirjoittamiasi merkkejä vastaavat nimet tulevat näyttöön.

5Paina [MV-käynnistys]- tai [Värikäynnistys] -painiketta.

image

Jos haluat käyttää mustavalkoista skannausta, paina [MV-käynnistys] -painiketta.

Jos haluat käyttää värillistä skannausta, paina [Värikäynnistys] -painiketta.

Laitteen asetukset voivat aiheuttaa sen, että laite pyytää asettamaan toisen alkuperäiskappaleen valotuslasille. Siirry tällöin seuraavaan vaiheeseen.

6Jos skannattavia alkuperäiskappaleita on lisää, aseta seuraava alkuperäiskappale valotuslasille ja paina sitten [1]. Toista tätä vaihetta, kunnes kaikki alkuperäiskappaleet on skannattu.

7Kun kaikki alkuperäiskappaleet on skannattu, aloita skannatun tiedoston lähettäminen painamalla [2].

Huom.

• Skannauksen voi peruuttaa painamalla ensin [Skanneri] -painiketta ja sitten [Tyhjennys/Pysäytys] -painiketta. Skannatut tiedostot poistetaan.

• Kun määrität skannauskohteen, laitteen skannausasetukset muuttuvat automaattisesti kohteen osoitekirjaan merkittyjen tietojen mukaan. Voit tarvittaessa muuttaa skannausasetuksia ohjauspaneelista.

• Kohteen voi määrittää myös painamalla pikapainikkeita tai [Tauko/Uudelleenvalinta] -painiketta.

• Jos [Rajaton skannaus] -asetus on käytössä skannausasetuksissa, alkuperäiskappaleita voi asettaa valotuslasille useita kertoja yhdellä skannauskerralla.

• Jos [Monisiv. asiakirja] -asetus on käytössä skannausasetuksissa, voit skannata useita sivuja ja luoda niistä yhden PDF- tai TIFF-tiedoston, joka sisältää kaikki sivut. Jos tiedostomuoto on JPEG, jokaisesta skannatusta sivusta luodaan kuitenkin yksisivuinen tiedosto.

• Jos syöttölaitteessa ilmenee paperitukos, skannattu tiedosto poistetaan. Skannaa tällöin kaikki työhön liittyvät alkuperäiskappaleet uudelleen. Lisätietoja syöttölaitteen paperitukoksen poistamisesta on kohdassa Skannaustukosten poistaminen.