Kohteiden valitseminen LDAP-palvelimelta hakien

Tämä osa selittää, kuinka voit etsiä LDAP-palvelimelle tallennettua osoitetta ja määrittää sen sähköpostikohteeksi.

Tärkeää

1. Paina [Etsi kohde].

Käyttöpaneelin näyttö

2. Valitse LDAP-palvelin, joka näkyy [Osoitelista]-kohdan vieressä.

Rekisteröi LDAP-palvelin etukäteen [Järjestelmäasetukset]-kohdassa.

Käyttöpaneelin näyttö

Jos todennusta vaaditaan palvelimelle pääsemiseksi, näyttöön tulee sisäänkirjautumisnäyttö. Suorittaaksesi todennuksen, syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

3. Etsiäksesi kohteen nimen perusteella, paina [Nimi].

Etsiäksesi sähköpostiosoitteen perusteella, paina [Sähköpostiosoite].

Esiin tulee kosketusnäyttö.

Voit suorittaa haun myös yhdistämällä [Nimi] ja [Sähköpostiosoite]-hakuehdot. Jos suoritat haun käyttämällä [Nimi]-ehtoa, LDAP-palvelimen asetukset määräävät perustuuko haku suku- vai etunimeen. Kysy neuvoa pääkäyttäjääsi.

4. Syötä kohteen nimen alkuosa.

Syötä kohdeosoiteen alkuosa suorittaaksesi haun sähköpostiosoitteen perusteella.

5. Paina [OK].

6. Paina tarvittaessa [Haun lisäasetukset] määritelläksesi yksityiskohtaiset hakuehdot ja paina sitten [OK].

Painamalla [Haun lisäasetukset], voit käyttää hakuehtoja kuten esimerkiksi [Nimi], [Faksinumero], [Sähköpostiosoite], [Yrityksen nimi] ja [Osaston nimi]. Voit määritellä hakuehtoja kuten [Alkaen] tai [Päättyen]. Voit tarkentaa hakua käyttämällä useita hakuehtoja.

Käyttöpaneelin näyttö

Esitetty näyttö on esimerkki. Käyttämäsi laitteen näytössä näkyvät kohteet saattavat olla erilaisia.

7. Paina [Käynnistä haku].

Hakukriteerejä vastaavat kohteet tulevat näkyviin.

8. Valitse kohde.

9. Valitse [To], [Cc] tai [Bcc].

10. Paina [OK].

Huom.

• Hakuehdot [Nimi], [Faksinumero], [Sähköpostiosoite], [Yrityksen nimi] ja [Osaston nimi], jotka näkyvät kohdassa [Haun lisäasetukset] ovat tallennettuina LDAP-palvelimelle.

• Jos määrittelit [Järjestelmäasetukset]-valikon [Tallenna/muuta/poista LDAP-palvelin]-kohdassa [Etsintäasetukset], voit lisätä LDAP-hakuun ehtoja [Haun lisäasetukset]-näytössä. Katso lisätietoja kohdasta Verkko- ja järjestelmäasetukset-opas.

• Voit tarkastella valittujen kohteiden tietoja painamalla [Lisätiedot].

• Hakutuloksina voidaan näyttää jopa 100 nimikettä.

• Jos LDAP-palvelimen palauttama sähköpostiosoite on liian pitkä, sitä ei voida määrittää kohteeksi. Lisätietoja lisättävissä olevien merkkien määrästä, katso "Sähköpostin lähettäminen".

• Voit tallentaa useita osoitteita erillisille LDAP-palvelintileille. Kuitenkin vain yksi osoite tulee näkymään hakutuloksena. Useimmiten osoite, joka tallennettiin ensimmäisenä LDAP-palvelimelle, näytetään.

• Valitsemalla [Haun lisäasetukset], saat seuraavat hakuehdot näkyville:

• [Alkaen]: Haku kohdistuu nimiin, jotka alkavat syötetyillä merkeillä.

Esimerkiksi etsiäksesi "ABC":n, kirjoita "A".

• [Päättyen]: Haku kohdistuu nimiin, jotka päättyvät syötettyihin merkkeihin.

Esimerkiksi etsiäksesi "ABC":n, kirjoita "C".

• [Tarkka haku]: Haku kohdistuu nimiin, jotka vastaavat syötettyjä merkkejä.

Esimerkiksi etsiäksesi "ABC":n, kirjoita "ABC".

• [Sisältäen]: Haku kohdistuu nimiin, jotka sisältävät syötetyt merkit.

Esimerkiksi etsiäksesi "ABC":n, kirjoita "A", "B" tai "C".

• [Poislukien]: Haku kohdistuu nimiin, jotka eivät sisällä syötettyjä merkkejä.

Esimerkiksi etsiäksesi "ABC":n, kirjoita "D".

• [Sumea haku]: Etsii summittaisesti (Tämän haun toiminta riippuu LDAP-palvelinmen tukemasta järjestelmästä.)