ftp/sftp

Käytä "put"- tai "mput"-komentoa tulostettavien tiedostojen määrän mukaan.

Tulostettaessa yksi tiedosto

ftp> put \pass name\file name [option]

Tulostaminen virtuaalisesta tulostimesta

ftp> put \path name\file name [virtual printer name]

Tulostettaessa useita tiedostoja

ftp> mput \pass name\file name [\pass name\file name...] [option]

Tulosta käyttämällä "ftp"-komentoa toimimalla seuraavasti.

1. Muotoile tulostimen IP-osoite tai hosts-tiedostonimi argumentiksi ja käytä "ftp"-komentoa.

% ftp "printer's IP address"

2. Näppäile käyttäjänimi ja salasana ja paina sitten [Enter]-näppäintä.

Lisätietoja käyttäjänimestä ja salasanasta saat verkon pääkäyttäjältä.

User:

Password:

Kun käyttäjätodennus on määritetty, näppäile kirjautumisnimi ja salasana.

3. Tulostaessasi binääritiedostoa määritä tiedostotilaksi binäärinen.

ftp> bin

Tulostaessasi binääritiedostoa ASCII-tilassa tulostus ei välttämättä tapahdu oikein.

4. Määritä tulostettavat tiedostot.

Seuraavassa näkyvät esimerkit hakemistossa "C:\PRINT" sijaitsevan PostScript-tiedoston nimeltään "file 1" ja tiedostojen 1 ja 2 tulostamisesta.

ftp> put C:\PRINT\file1 filetype=RPS

ftp> mput C:\PRINT\file1 C:\PRINT\file2

5. Sulje ftp.

ftp> bye