wins

"Wins"-komennolla voit määrittää WINS-palvelimen asetuksia.

Asetusten näyttäminen

msh> wins

• Jos DHCP-palvelimelta saatu IPv4-osoite poikkeaa WINS-palvelimen IPv4-osoitteesta, DHCP-palvelimen osoitetta käytetään.

Määritykset

msh> wins "interface_name" {on|off}

• {on} tarkoittaa aktiivista ja {off} ei-aktiivista.

• Muista määrittää liitäntä.

• Wlan voidaan määrittää vain, kun IEEE 802.11 -liitäntä on asennettu.

Liitännän nimi

Määritetty liitäntä

Ether

Ethernet-liitäntä

Wlan

IEEE 802.11 -liitäntä

Osoitteen määritykset

Määritä WINS-palvelimen IP-osoite käyttämällä seuraavaa komentoa:

wins "interface_name" {primary|secondary} "IP address"

• Käytä "primary"-komentoa WINS-palvelimen ensisijaisen IP-osoitteen määrittämiseen.

• Käytä "secondary"-komentoa WINS-palvelimen toissijaisen IP-osoitteen määrittämiseen.

• IP-osoite ei saa olla "255.255.255.255".

NBT (NetBIOS over TCP/IP) Scope ID -valinta

Voit määrittää NBT-aluetunnuksen.

msh> wins "interface_name" scope "scope ID"

• Aluetunnus voi sisältää enintään 31 aakkosnumeerista merkkiä.

• Muista määrittää liitäntä.

• Wlan voidaan määrittää vain, kun IEEE 802.11 -liitäntä on asennettu.

Liitännän nimi

Määritetty liitäntä

Ether

Ethernet-liitäntä

Wlan

IEEE 802.11 -liitäntä