snmp

"Snmp"-komennolla voi näyttää ja muokata SNMP-kokoonpanoasetuksia, kuten yhteisönimen.

Näytä asetukset

msh> snmp

• Oletuspääsyasetus 1 on seuraava:

Yhteisönimi: public

IPv4-osoite: 0.0.0.0

IPv6-osoite: ::

IPX-osoite: 00000000:000000000000

Pääsyn tyyppi: vain luku

Käytetty protokolla: IPv4/IPv6/IPX

• Oletuspääsyasetus 2 on seuraava:

Yhteisönimi: admin

IPv4-osoite: 0.0.0.0

IPv6-osoite: ::

IPX-osoite: 00000000:000000000000

Pääsyn tyyppi: luku ja kirjoitus

Käytetty protokolla: IPv4/IPv6/IPX

• Jos lisätään "-p", voit näyttää asetukset yksi kerrallaan.

• Nykyisen yhteisön saa esiin määrittämällä sen rekisteröintinumeron.

Näyttö

msh> snmp ?

Yhteisönimen määritykset

msh> snmp "number" name "community_name"

• Voit määrittää kymmenen SMNP-käyttöasetusta, joiden numerot ovat 1 - 10.

• Tulostinta ei voi käyttää SmartDeviceMonitor for Admin- tai SmartDeviceMonitor for Client -ohjelmsat, jos asetusta "public" ei ole rekisteröity numeroissa 1 - 10. Muuttaessasi yhteisönimeä käytä SmartDeviceMonitor for Admin-ohjelmaa ja SNMP Setup Toolia vastaamaan tulostimen asetuksia.

• Yhteisönimessä saa olla enintään 15 merkkiä.

Yhteisönimen poistaminen

msh> snmp "number" clear name

Pääsyn tyypin määritykset

msh> snmp "number" type "access_type"

Pääsyn tyyppi

Käyttöoikeuden tyyppi

ei

ei käytettävissä

luku

vain luku

kirjoitus

luku ja kirjoitus

trap

käyttäjälle annetaan ilmoitus trap-viesteistä

Protokollan määritykset

Käytä seuraavaa komentoa määrittääksesi protokollien asetukseksi "aktiivinen" tai "ei-aktiivinen". Jos määrität protokollan asetukseksi "ei-aktiivinen", kaikki kyseisen protokollan pääsyasetukset poistetaan käytöstä.

msh> snmp {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

• Määritä "ipv4" IPv4:lle, "ipv6" IPv6:lle tai "ipx" IPX/SPX:lle.

• {on} tarkoittaa aktiivista ja {off} ei-aktiivista.

• Kaikkia protokollia ei voida kytkeä pois samanaikaisesti.

Protokollan määrittäminen kullekin rekisteröintinumerolle

msh> snmp "number" active {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

• Muuta protokollan pääsyasetuksia käyttämällä seuraavaa komentoa. Jos kuitenkin olet poistanut protokollan käytöstä yllä mainitulla komennolla, sen aktivoimisella tässä ei ole vaikutusta.

Pääsyn määritykset

msh> snmp "number" {ipv4|ipv6|ipx} "address"

• Voit määrittää isäntäosoitteen käytetyn protokollan mukaan.

• Verkkokortti hyväksyy pyynnöt ainoastaan isäntäkoneilta, joiden IPv4-, IPv6- ja IPX-osoite on tyyppiä "vain luku" tai "luku ja kirjoitus". Näppäile "0", jos haluat verkkokortin hyväksyvän pyynnöt miltä tahansa isäntäkoneelta vaatimatta tietyn tyyppistä käyttöoikeutta.

• Näppäile isäntäosoite saadaksesi "trap"-tiedot.

• Jos haluat määrittää IPv4- tai IPv6-osoitteen, näppäile "ipv4" tai "ipv6" ja välilyönti ja sitten IPv4- tai IPv6-osoite.

• Valitse IPX/SPX-protokolla näppäilemällä "ipx", välilyönti ja IPX-osoite, sen jälkeen desimaali ja sitten verkkokortin MAC-osoite.

sysLocation-määritykset

msh> snmp location

sysLocationin poistaminen

msh> snmp clear location

sysContact-asetus

msh> snmp contact

sysContact-asetuksen poistaminen

msh> snmp clear contact

SNMP v1v2 -toiminnon määritykset

msh> snmp v1v2 {on|off}

• Ota käyttöön määrittämällä "on" ja poista käytöstä määrittämällä "off".

SNMP v3 -toiminnon määritykset

msh> snmp v3 {on|off}

• Ota käyttöön määrittämällä "on" ja poista käytöstä määrittämällä "off".

SNMP TRAP -määritykset

msh> snmp trap{v1|v2|v3} {on|off}

• Ota käyttöön määrittämällä "on" ja poista käytöstä määrittämällä "off".

Etätodennuksen määritykset

msh> snmp remote {on|off}

• Ota SNMP v1v2 -asetus käyttöön määrittämällä "on" ja poista se käytöstä määrittämällä "off".

SNMP v3 TRAP -määritysten näyttö

msh> snmp v3trap

msh> snmp v3trap [1-5]

• Jos näppäillään numero väliltä 1 - 5, vain kyseisen numeron asetukset näytetään.

Lähetysosoitteen määritykset SNMP v3 TRAP -toimintoa varten

msh> snmp v3trap [1-5] {ipv4|ipv6|ipx} "address"

Lähetysprotokollan määritykset SNMP v3 TRAP -toimintoa varten.

msh> snmp v3trap [1-5] active {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

Käyttäjätilin määritykset SNMP v3 TRAP -toimintoa varten

msh> snmp v3trap [1-5] account "account_name"

• Näppäile tilin nimi, jossa saa olla enintään 32 aakkosnumeerista merkkiä.

SNMP v3 TRAP -käyttäjätilin poistaminen

msh> snmp v3trap [1-5] clear account

SNMP v3 -salausalgoritmin määritykset

msh> snmp v3auth {md5|sha1}

SNMP v3 -salauksen määritykset

msh> snmp v3priv {auto|on}

• Määritä "auto" automaattisen salauksen määritystä varten.

• Jos valitset "on", pelkän tekstin yhteys ei ole mahdollinen - vain salattu yhteys on mahdollinen.