dns

"Dns"-komennolla voit määrittää tai näyttää DNS (Domain Name System) -asetukset.

Näytä asetukset

Seuraava komento näyttää nykyiset DNS-asetukset:

msh> dns

IPv4 DNS -palvelimen määritys

Seuraava komento ottaa käyttöön IPv4 DNS -palvelimen osoitteen tai poistaa sen käytöstä:

msh> dns "ID" server "server address"

Seuraava komento näyttää määritykset käyttämällä DNS 1 -palvelimen IP-osoitetta 192.168.15.16.

msh> dns 1 server 192.168.15.16

• Voit rekisteröidä IPv4 DNS -palvelimen osoitteen.

• Voit valita ID-numeron välillä 1 ja 3. Voit valita enintään kolme ID-numeroa.

• DNS-palvelimen osoite ei voi olla "255.255.255.255".

IPv6 DNS -palvelimen määritys

Seuraava komento ottaa käyttöön IPv4 DNS -palvelimen osoitteen tai poistaa sen käytöstä:

msh> dns "ID" server6 "server address"

• Voit rekisteröidä IPv6 DNS -palvelimen osoitteen.

• Valittavissa oleva ID-numero on 1 - 3. Voit valita enintään kolme ID-numeroa.

Dynaamisen DNS-toiminnon määrittäminen

msh> dns "interface_name" ddns {on|off}

• Voit määrittää dynaamisen DNS-toiminnon asetukseksi "aktiiviseksi" tai "ei-aktiiviseksi".

• {on} tarkoittaa aktiivista ja {off} ei-aktiivista.

• Wlan voidaan määrittää vain, kun IEEE 802.11 -liitäntä on asennettu.

Liitännän nimi

Määritetty liitäntä

ether

Ethernet-liitäntä

wlan

IEEE 802.11 -liitäntä

Tietueiden limittymistoimenpiteet

msh> dns overlap {update|add}

• Voit määrittää toimenpiteet, jotka suoritetaan tietueiden limittyessä.

• update: Poistaa vanhat tietueet ja rekisteröi uudet tietueet.

• add: Lisää uudet tietueet ja tallentaa vanhat tietueet.

• Kun CNAME peittyy, se muutetaan aina asetuksista riippumatta.

CNAMEn rekisteröinti

msh> dns cname {on|off}

• Voit määrittää, rekisteröidäänkö CNAME.

• {on} tarkoittaa aktiivista ja {off} ei-aktiivista.

• Rekisteröity CNAME on rnp-kirjaimilla alkava oletusnimi. CNAMEa ei voi muuttaa.

A-tietueiden rekisteröinti

msh> dns arecord {dhcp|own}

• dhcp: Voit määrittää A-tietueen rekisteröintitavan, kun dynaaminen DNS-toiminto on käytössä ja DHCP:tä käytetään.

• own: A-tietueen rekisteröinti käyttämällä tulostinta DNS-asiakkaana.

Jo määritettyjä DNS-palvelimen osoitetta ja domain-nimeä käytetään rekisteröinnissä.

Tietueen päivitysajan asetukset

msh> dns interval [1-255]

• Voit määrittää ajan, jonka jälkeen tietueet päivitetään käyttämällä dynaamista DNS-toimintoa.

• Päivitysaika määritetään tunneissa. Se voi olla 1 - 255 tuntia.

• Oletus on 24 tuntia.

resolv.conf-näyttö

msh> dns resolv

Protokollan määrittäminen kysyttäessä nimiä kaksoispinoamisen aikana

msh> dns resolv protocol {ipv4|ipv6}

• Tulee näkyviin vain kaksoispinoamisen aikana.