Tiedostonsiirto

Tässä luvussa kerrotaan käyttäjän työkalut -asetuksista Järjestelmäasetukset-valikon kohdassa Tiedostonsiirto.

Lähetysvaihtoehto

Tästä otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä tallennettujen tai skannattujen asiakirjojen lähetys ScanRouter-jakelupalvelimelle.

Oletusasetus on [Pois].

Määritä tämä tapa valitessasi käytätkö ScanRouter-jakeluohjelmistoa vai et. Jos käytät, sinun on rekisteröitävä I/O-laitteet ennakkoon ScanRouter-jakeluohjelmistossa.

Sieppauspalvelimen IPv4-osoite

Määritä sieppauspalvelimen IPv4-osoite.

Tämä asetus tulee näkyviin, kun File Format Converter on asennettu ja ScanRouter-jakeluohjelmisto käyttää sieppaustoimintoa.

Faksin v-o tiedoston lähetys

Määritä, miten eri linjojen kautta vastaanotetut faksitiedostot jaetaan.

Tämä asetus tulee näkyviin, kun ScanRouter-jakeluohjelmisto käyttää jakelutoimintoa.

• Asetus linjaa kohden

• Rivi 1-3

• Sähköposti

• IP-faksi

Oletusasetus on [Älä siirrä].

Linjat tulevat näkyviin käyttöympäristön mukaan.

• Vastaanottotiedostojen lähetys

Määrittää, lähetetäänkö vastaanotetut faksiasiakirjat ScanRouter-jakeluohjelmistoon kunkin faksilinjan osalta.

Oletusasetus on [Älä siirrä].

• Tulosta siirrettäessä

Määritä, tulostetaanko ScanRouter-jakeluohjelmistoon lähetetyt vastaanotetut faksiasiakirjat samalla.

Oletusasetus on [Älä tulosta].

• Siirrettävä tiedosto

Määritä, lähetetäänkö kaikki vastaanotetut faksiasiakirjat vai vain jakelukoodin (ID- tai SUB/SEP-koodin) sisältävät vastaanotetut faksiasiakirjat ScanRouter-jakeluohjelmistoon.

Oletusasetus on [Kaikki].

• Lähettämättä jäänyt

Jos vastaanotettua faksiasiakirjaa ei voi lähettää ScanRouter-jakeluohjelmistoon, se tallennetaan muistiin. Voit tulostaa tallennetun asiakirjan valitsemalla [Tulosta tiedosto], ja voit poistaa sen valitsemalla [Poista tiedosto].

Jos laite voi siirtää tiedot ScanRouter-jakeluohjelmistoon, se tekee niin automaattisesti. Jos poistat tiedot, et voi jakaa tai tulostaa niitä.

SMTP-palvelin

Määritä SMTP-palvelimen nimi.

Jos DNS on käytössä, anna isäntätietokoneen nimi.

Jos DNS ei ole käytössä, näppäile SMTP-palvelimen IPv4-osoite.

"Portin nro"-oletusasetus on 25.

Nimessä saa olla enintään 127 merkkiä. Välejä ei voi syöttää.

Näppäile portin numero väliltä 1 - 65535 numeronäppäimillä ja paina sitten [risuaita] -näppäintä.

SMTP-palvelimella on sama porttinumero kuin Direct SMTP -palvelimella.

SMTP-todentaminen

Määritä SMTP-todentaminen (PLAIN, LOGIN, CRAMMD5, DIGEST-MD5). Kun lähetät sähköpostia SMTP-palvelimelle, voit nostaa SMTP-palvelimen suojaustasoa käyttämällä todennusta, joka vaatii syöttämään käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Jos SMTP-palvelin vaatii todennuksen, valitse [SMTP-todentaminen]-asetukseksi [Päällä] ja määritä sen jälkeen käyttäjänimi, salasana ja salaus.

Näppäile pääkäyttäjän sähköpostiosoitteelle määritettävä käyttäjänimi ja salasana käyttäessäsi Internet-faksia.

Oletusasetus on [Pois].

• Käyttäjänimessä saa olla enintään 191 merkkiä.

Välilyöntejä ei voi syöttää. SMTP-palvelimen tyypin mukaan vaihtelee, pitääkö "realm" määrittää. Lisää käyttäjänimen jälkeen "@" seuraavasti: "käyttäjänimi@realm".

• Näppäile enintään 128 merkin pituinen sähköpostiosoite.

• Näppäile enintään 128 merkkiä sisältävä salasana.

Välilyöntejä ei saa käyttää.

• Valitse salaus seuraavasti:

"Salaus"-[Autom.]

Käytä, jos todennustapa on PLAIN, LOGIN, CRAM-MD5 tai DIGEST-MD5.

"Salaus"-[Päällä]

Käytä, jos todennustapa on CRAMMD5 tai DIGEST-MD5.

"Salaus"-[Pois]

Käytä, jos todennustapa on PLAIN tai LOGIN.

POP before SMTP

Määritä POP-todennus (POP before SMTP).

Lähettäessäsi sähköpostia SMTP-palvelimelle voit parantaa SMTP-palvelimen suojaustasoa luomalla yhteyden POP-palvelimeen todennusta varten.

Oletusasetus on [Pois].

Jos määrität POP before SMTP -asetukseksi [Päällä], määritä sen jälkeen todennuksen jälkeinen viive, käyttäjänimi, sähköpostiosoite ja salasana.

• Todentamisen jälk. viive: 300 msec.

Määritä [Todentamisen jälk.viive] välille 0 - 10000 millisekuntia, millisekunnin välein.

• Käyttäjänimi

Käyttäjänimessä saa olla enintään 191 merkkiä. Välilyöntejä ei voi olla.

• Sähköpostiosoite

Näppäile enintään 128 merkin pituinen sähköpostiosoite. Välilyöntejä ei voi olla.

• Salasana

Näppäile enintään 128 merkkiä sisältävä salasana. Välilyöntejä ei voi olla.

Salli POP-palvelimen todennus ennen sähköpostin lähetystä SMTP-palvelimen kautta asettamalla [POP before SMTP] kohtaan [Päällä]. Sähköposti lähetetään SMTP-palvelimelle sen jälkeen, kun [Todennuksen jälk. viive]-kohdassa määritetty aika on kulunut.

Jos valitset [Päällä], näppäile palvelimen nimi POP3/IMAP4-asetuksista. Tarkista myös sähköpostin tietoliikenneportin POP3-portin numero.

Vastaanottoprotokolla

Määritä saapuvien Internet-faksien vastaanottoprotokolla.

Oletusasetus on [POP3].

POP3/IMAP4-asetukset

Määritä saapuvien Internet-faksien POP3-/IMAP4-palvelimen nimi.

Määritettyä POP3-/IMAP4-palvelimen nimeä käytetään kohdassa [POP before SMTP].

Oletusasetus on [Autom.].

• Palvelimen nimi

Jos DNS on käytössä, anna isäntätietokoneen nimi.

Jos DNS ei ole käytössä, näppäile POP3/IMAP4 tai palvelimen IPv4-osoite.

POP3-/IMAP4-palvelimen nimessä saa olla enintään 127 merkkiä. Välilyöntejä ei voi olla.

• Valitse salaus seuraavasti:

Salaus - [Autom.]

Salasana koodataan automaattisesti POP-/IMAP-palvelimen asetusten mukaan.

Salaus - [Päällä]

Salasana koodataan.

Salaus - [Pois]

Salasanaa ei koodata.

Pääkäyttäjän sähköpostiosoite

Määritä pääkäyttäjän sähköpostiosoite.

Jos laitteeseen tulee toimintahäiriö tai tarvikkeita täytyy vaihtaa, pääkäyttäjän sähköpostiosoitteeseen lähetetään sähköpostiviesti Sähköposti-ilmoitus -toiminnolla.

Jos sähköpostitse lähetetylle skannausasiakirjalle ei ole erikseen määritetty lähettäjää, tämä osoite tulee näkyviin sähköpostiviestin Lähettäjä-kenttään.

Kun sähköpostiviesti lähetetään Internet-faksitoiminnolla, pääkäyttäjän sähköpostiosoite näkyy Lähettäjä-kentässä seuraavien ehtojen täyttyessä:

• Määritettyä lähettäjää ei ole tallennettu laitteen osoitekirjaan, eikä laitteen sähköpostiosoitetta ole rekisteröity.

• Määritettyä lähettäjää ei ole tallennettu laitteen osoitekirjaan, eikä laitteen sähköpostiosoitetta ole rekisteröity.

Kun lähetettyjen tiedostojen SMTP-todennusta käytetään Internet-faksitoiminnossa, pääkäyttäjän sähköpostiosoite näkyy "Lähettäjä:"-kentässä. Jos olet määrittänyt käyttäjänimen ja sähköpostiosoitteen [SMTP-todentaminen]-kohdassa, määritä myös tämä asetus.

Näppäile enintään 128 merkkiä.

Määritä lähettäjä sähköpostitse lähetetyissä skannatuissa asiakirjoissa, jos [Automaattinen lähettäjän nimi]-kohdan asetuksena on [Pois].

Sähköpostin tietoliikenneportti

Määritä saapuvien Internet-faksien portin numerot. Määritettyä POP3-porttinumeroa käytetään [POP before SMTP]-asetuksessa.

POP3-oletusasetus on 110.

IMAP4-oletusasetus on 143.

Näppäile portin numero väliltä 1 ja 65535 numeronäppäimillä ja paina sitten [risuaita] -näppäintä.

Sähköpostin vastaanottoväli

Määritä minuutteina POP3- tai IMAP4-palvelimen kautta saapuvien Internet-faksien tarkistusväli.

Oletusasetus on [Päällä], "15" minuuttia.

Jos [Päällä] on valittu, aikaväliksi voidaan määrittää 2 - 1440 minuuttia, yhden minuutin välein.

Vast.otetun s-postin enimm.koko

Määritä Internet-faksien vastaanottoon vastaanotetun sähköpostiviestin enimmäiskoko.

Oletusasetus on 2 Mt.

Määritä koko väliltä 1 - 50 Mt yhden megatavun välein.

S-postin tallennus palvelimelle

Määritä, tallennetaanko vastaanotetut Internet-faksin sähköpostiviestit POP3- vai IMAP4-palvelimelle.

Oletusasetus on [Pois].

Oletuskäyttäjänimi ja -salasana (lähetys)

Määritä käyttäjänimi ja salasana, jotka vaaditaan, kun skannaustiedostoja lähetetään suoraan Windows-tietokoneella olevaan jaettuun kansioon, FTP-palvelimelle tai NetWare-palvelimelle.

Syötä enintään 128 merkin pituisena.

Tallenna/Muuta/Poista sähköpostiviesti

Voit tallentaa, muokata tai poistaa käytetyn sähköpostiviestin, kun lähetät Internet-fakseja tai skannattuja tiedostoja sähköpostin liitteenä.

• Tallenna / Muuta:

1. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

2. Paina [Järjestelmäasetukset].

3. Paina [Tiedostonsiirto].

4. Paina [AlanuolinäppäinSeuraava].

5. Paina [Tallenna / Muuta / Poista sähköpostiviesti].

6. Tarkista, että [Tallenna / Muuta] on valittuna.

7. Paina [*Ei tallennettu].

Jos haluat muuttaa tallennettua sähköpostiviestiä, valitse muutettava sähköpostiviesti.

8. Paina [Muuta] kohdassa "Nimi".

9. Syötä nimi ja paina sitten [OK].

Nimessä saa olla enintään 20 merkkiä.

10. Paina [Muokkaa].

Aloita uusi rivi painamalla [OK] palataksesi sähköpostiviestinäyttöön ja paina sen jälkeen [AlanuolinäppäinSeuraava] kohdassa "Valitse muokattava rivi:".

11. Näppäile teksti ja paina sen jälkeen [OK].

Voit kirjoittaa enintään viisi riviä tekstiä. Kullekin riville sopii 80 merkkiä.

12. Paina [OK].

13. Paina [Poistu].

14. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

• Poista:

1. Paina [Käyttäjän työkalut/laskuri] -näppäintä.

2. Paina [Järjestelmäasetukset].

3. Paina [Tiedostonsiirto].

4. Paina [AlanuolinäppäinSeuraava].

5. Paina [Tallenna / Muuta / Poista sähköpostiviesti].

6. Paina [Poista].

7. Valitse poistettava sähköpostiviesti.

Esiin tulee vahvistusviesti poistamisesta.

8. Paina [Kyllä].

9. Paina [Poistu].

10. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Automaattinen lähettäjän nimi

Valitse, määritetäänkö lähettäjän nimi sähköpostiviestiä lähetettäessä.

Oletusasetus on [Pois].

• [Päällä]

Jos valitset [Päällä], määritetty sähköpostiosoite näkyy "Lähettäjä"-kentässä. Jos et määritä lähettäjän osoitetta, "Lähettäjä"-kenttään tulee pääkäyttäjän sähköpostiosoite.

Jos et määritä lähettäjää, kun lähetät tiedoston sähköpostilla faksitoiminnon kautta, tai jos määritettyä sähköpostiosoitetta ei ole tallennettu laitteen osoitekirjaan, laitteen sähköpostiosoite tulee näkyviin "Lähettäjä"-kentässä. Jos laitteella ei ole sähköpostiosoitetta, "Lähettäjä"-kentässä näkyy pääkäyttäjän sähköpostiosoite.

• [Pois]

Jos valitset [Pois], määritetty sähköpostiosoite näkyy "Lähettäjä"-kentässä, mutta sähköpostin lähetykseen lähettäjän sähköpostiosoite on määritettävä. Faksitoiminnosta et voi lähettää sähköpostia, jos määritetty lähettäjän osoite ei ole tallennettu laitteen osoitekirjaan.

Faksin sähköpostitili

Määritä sähköpostiosoite, käyttäjänimi ja salasana Internet-faksien vastaanottoa varten.

Oletusasetus on [V-o ei käytössä].

• Sähköpostiosoite

Näppäile enintään 128 merkin pituinen sähköpostiosoite.

• Käyttäjänimi

Näppäile enintään 191 merkkiä sisältävä käyttäjänimi.

• Salasana

Näppäile enintään 128 merkkiä sisältävä salasana.

Skannerin uud.lähetysväli

Määrittää aikavälin, jonka laite odottaa ennen skannaustiedoston uudelleenlähettämistä, jos sitä ei voida lähettää jakelu- tai postipalvelimelle.

Oletusasetus on 300 sekuntia.

Aikaväliksi voi asettaa numeronäppäimillä 60 - 900 sekuntia yhden sekunnin välein.

Tämä asetus on skanneritoimintoa varten.

Tämä asetus ei ole voimassa WSD-skannerille.

Uud.lähetettyjä skannaustdstoja

Määrittää, kuinka monta kertaa enintään skannattu tiedosto lähetetään uudelleen jakelu- tai postipalvelimelle.

Oletusasetus on [Päällä], 3 kertaa.

Jos valittuna on [Päällä], kertojen määräksi voidaan valita 1 - 99.

Tämä asetus on skanneritoimintoa varten.

Tämä asetus ei ole voimassa WSD-skannerille.