Wanneer scannen niet wordt gedaan zoals verwacht

In dit onderdeel worden oorzaken en oplossingen beschreven van onbevredigende scanresultaten.

Probleem

Oorzaak

Oplossing

De gescande afbeelding is vuil.

De glasplaat, het scan-glas of de ADF is vuil.

Reinigingsonderdeel. Zie "Uw apparaat onderhouden", Over dit apparaat.

De afbeelding is vervormd of verplaatst.

Het origineel is verplaatst tijdens het scannen.

Verplaats het origineel niet tijdens het scannen.

De afbeelding is vervormd of verplaatst.

Het origineel is niet plat tegen de glasplaat gedrukt.

Zorg ervoor dat het origineel plat tegen de glasplaat wordt gedrukt.

De gescande afbeelding is ondersteboven.

Het origineel is ondersteboven geplaatst.

Plaats het origineel in de correcte richting. Zie de "Instelling van Soort Origineelinvoer", Scannerhandleiding.

Er verschijnt geen afbeelding na het scannen.

Het origineel is achterstevoren geplaatst.

Wanneer het origineel direct op de glasplaat wordt geplaatst, dan moet de te scannen zijde naar beneden liggen. Wordt het origineel via de ADF ingevoerd, dan moet de te scannen zijde naar boven liggen.

Afbeeldingen worden geroteerd gescand.

Als u het origineel plaatst met de bovenste rand naar achteren en afbeeldingen in kleur of grijstonen opslaat als een TIFF- of JPEG-bestand, dan worden ze gedraaid gescand.

Bij het plaatsen van een stapel originelen in de ADF, plaats eerst de bovenranden. Zie "Instelling van Invoersoort Originelen", Scannerhandleiding.

De gescande afbeelding bevat witte gedeelten.

• Als u originelen scant met functies die niet tot de netwerk TWAIN-scannerfunctie behoren, dan kunnen bepaalde papierformaat- en resolutie-instellingen gescande afbeeldingen produceren die groter zijn dan het opgegeven formaat, omdat er marges aan de zijkanten worden toegevoegd.

• Als de File Format Converter (optioneel) is geïnstalleerd, worden de marges wellicht breder.

Scannen met een hogere resolutie kan de marges verkleinen.

De gescande afbeelding wordt grijs weergegeven of er verschijnt een patroon op de achtergrond.

U heeft een document met kopieerbeveiliging gescand; dit document is beveiligd tegen ongeautoriseerd kopiëren.

Controleer het document. Zie "[Gegevensbeveiliging voor kopiëren] gebruiken" in de Printerhandleiding voor meer informatie over het voorkomen van onbevoegd kopiëren van het document.

Nadat een origineel is gescand, worden de volgende instellingen geannuleerd:

Bestemming, Afzender, E-mailtekst, Onderwerp en Bestandsnaam

Om te voorkomen dat de gescande gegevens naar de verkeerde bestemming verstuurd worden, beschikt dit apparaat over een functie dat de instellingen annuleert zodra de gescande gegevens zijn verzonden.

Neem contact op met uw service vertegenwoordiger.