Als u geen faxberichten kunt versturen als gewenst

In dit onderdeel worden de waarschijnlijke oorzaken van en mogelijke oplossingen voor problemen met betrekking tot verzending en ontvangst beschreven.

Verzending/ontvangst

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Zowel verzending als ontvangst zijn onmogelijk.

Het modulaire snoer kan loszitten.

Zorg ervoor dat het modulaire snoer correct is aangesloten. Zie " Apparaat verbinden aan een telefooonlijn en aan een telefoon", Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

Verzending

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Document verschijnt blanco aan de andere kant.

Het origineel is ondersteboven geplaatst.

Wanneer het origineel direct op de glasplaat wordt geplaatst, dan moet de te scannen zijde naar beneden liggen. Wordt het origineel via de ADF ingevoerd, dan moet de te scannen zijde naar boven liggen.

Afgedrukte of verzonden afbeeldingen zijn vlekkerig.

De ADF, glasplaat of het scanglas is vuil.

Reinig ze. Zie "Uw apparaat onderhouden", Over dit Apparaat. Zorg dat de inkt en de correctievloeistof droog zijn voordat u de originelen plaatst.

Ontvangst is mogelijk, maar verzending niet.

Er zijn regio's en telefooncentrales waar een kiestoon niet kan worden waargenomen.

Zet bij Gebruikersparameters de kiestoondetectie uit. Voor meer informatie over hoe u dit kunt doen, zie "Parameterinstellingen", Faxhandleiding.

Verzending is mislukt door fout "maximum e-mailgrootte".

Als het e-mailformaat die op het apparaat is opgegeven, te groot is, dan kan het inernetfaxdocument niet worden verzonden.

Stel [Max. E-mailform.] onder [Verzendinst.] bij [Faxeigenschappen] in op [Uit], of stel de maximale e-mailgrootte op een hogere waarde. Verzend het document vervolgens opnieuw.

Wanneer u direct kiezen of handmatig kiezen gebruikt, dan verschijnt "Ontvangst" en is verzending niet toegestaan.

Als het apparaat het formaat van het origineel niet kan waarnemen als u op [Start] drukt, dan is het bezig met een ontvangstbewerking.

Druk op [Scanformaat] onder [Scaninstellingen], selecteer het gebied dat gescand moet worden en verzend het document opnieuw.

Wanneer u Direct kiezen of Handmatig kiezen regelmatig gebruikt, is het aan te raden om "Documenten ontvangen door op de [Start]toets te drukken wanneer de originelen niet geplaatst zijn." op "Uit" te zetten bij Gebruikersparameters. Wanneer dit op "Uit" staat, kunt u niet ontvangen door op de [Start]toets te drukken wanneer u Handmatig kiezen gebruikt. Voor meer informatie over hoe u dit kunt doen, zie "Parameterinstellingen", Faxhandleiding.

LAN-faxstuurprogramma werkt niet.

De ingevoerde log-in gebruikersnaam, het log-in wachtwoord of de coderingssleutel voor het stuurprogramma is onjuist.

Controleer uw log-in gebruikersnaam, het log-in wachtwoord of de coderingssleutel voor het stuurprogramma en voer deze juist in. Neem contact op met de beheerder.

LAN-faxstuurprogramma werkt niet.

Er is een hoog beveiligingsniveau ingesteld door de uitgebreide beveiligingsfunctie.

Neem contact op met de beheerder.

Een groepspecificatie was ingesteld voor het onderstaande, maar ontvangst was niet mogelijk.

Ontvanger van informatiebox, Doorzenden, Doorzenden van bijzondere afzender, Ontvangstbericht e-mail, TX-resultaten e-mailen, Routing e-mail die is ontvangen via SMTP.

Het aantal opgegeven bestemmingen overschrijdt het maximale aantal dat als een groep kan worden opgegeven.

Een groep bestaat uit maximaal 500 leden. Controleer of er meer dan het toegestane aantal leden is geregistreerd in het adresboek. Als een groep is geregistreerd in een andere groep of is gespecificeerd als Ontvangststations 1 tot 5 voor de verzendbox, dan wordt verzending geannuleerd, maar verschijnt er geen foutmelding.

Ontvangst

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Het apparaat kon geen ontvangen faxdocumenten afdrukken.

Gebeurt dit terwijl de Ontvangst bestand-indicator brandt, dan kan het afdrukken zijn gestopt vanwege te weinig papier.

• Plaats papier in de lade.

• Voeg toner toe.

Voor meer informatie over Vervangende ontvangst, zie "vervangende Ontvangst" van de Faxhandleiding.

Het apparaat kon geen ontvangen faxdocumenten afdrukken.

[Opslaan] is geselecteerd voor [Ontvangst bestand instellingen] onder [Ontvangstinstell.] bij [Faxeigenschappen].

Druk de faxdocumenten af met een webbrowser of de functie Opgeslagen RX-bestand afdrukken. Zie "Afdrukken Ontvangen en Opgeslagen Documenten" en "Bekijken, Afdrukken en Verwijderen van Ontvangen Faxdocumenten met Gebruik van Web Image Monitor", Faxhandleiding.

Het apparaat kon geen ontvangen faxdocumenten afdrukken.

Alarmlampje brandt.

Plaats papier in lade. Zie "Papier plaatsen", Over dit Apparaat.

Als u op [Hndm.E-ml RX] drukt, verschijnt het bericht "Kan op dit moment geen e-mails ontvangen.". Er kan dan geen e-mail ontvangen worden.

Het apparaat ontvangt een "op verzoek" e-mailbericht (e-mailverzoek van de beheerder).

Druk na het ontvangen van de e-mail op [Hndm.E-ml RX] en probeer het nogmaals.

Afdrukken

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Afdruk is scheef.

Wellicht zijn de zijafscheidingen van de lade niet vergrendeld.

Controleer of de zijafscheidingen vergrendeld zijn. Zie "Wijzigen Papierformaat", Over dit Apparaat.

Afdruk is scheef.

Het papier is scheef ingevoerd.

Plaats het papier juist. Zie "Papier Plaatsen", over dit apparaat.

Afdruk is scheef.

De klep van het apparaat staat open.

Controleer of de klep op de juiste wijze is gesloten.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Het aantal invoeren in de papierlade overschrijdt de maximale capaciteit van het apparaat.

Stapel papier niet boven de bovenste merktekens aan de zijafscheidingen van de papierlade of handinvoerlade.

Er treden geregeld papierstoringen op.

De zijafscheiding van de papierlade is te strak ingesteld.

Druk zachtjes tegen de zijafscheiding en stel deze goed in.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Het papier is vochtig.

Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over de juiste wijze van papieropslag, zie "Papieropslag", Over dit apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Het papier is te dik of te dun.

Gebruik alleen aanbevolen papier. Zie "Aanbevolen papierformaten en -soorten", Over dit apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Het kopieerpapier is verkreukeld of is gevouwen/gekreukeld.

Gebruik alleen aanbevolen papier en zorg ervoor dat dit wordt opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over het aanbevolen papier en de juiste manier om dit te op te slaan, zie "Aanbevolen papierformaten en -soorten" en "opslag papier", Over dit apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Er wordt bedrukt papier gebruikt.

Plaats geen vellen die al eerder gekopieerd of bedrukt zijn door een ander apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Vellen kleven aan elkaar.

Blader de vellen grondig voordat u ze plaatst. Anders, plaats de vellen één voor één.

Vastgelopen papier komt vaak voor wanneer er afgedrukt wordt op vellen geplaatst in binnenlade 2.

Papierstoringen kunnen voorkomen wanneer de uitvoerlade is ingetseld op binnenlade 2 en meervoudige A3 of 11 vermenigvuldiging 17 vellen beginnen te krullen wanneer ze uitgevoerd worden.

Til de geleiding op binnenlade 2 op en probeer de taak opnieuw af te drukken.

Voor meer informatie over het optillen van de geleiding, zie "Over de geleiding op Binnenlade 2", Over dit apparaat.

Vellen zijn gekruld wanneer ze uitgevoerd worden.

Sommige soorten A3 en 11 vermenigvuldiging 17 vellen kunnen gekruld raken wanneer ze uitgevoerd worden.

Papierstoringen kunnen voorkomen wanneer de uitvoerlade is ingetseld op binnenlade 2 en meervoudige A3 of 11 vermenigvuldiging 17 vellen beginnen te krullen wanneer ze uitgevoerd worden.

Wanneer de vellen gekruld uitgevoerd worden, til de geleiding op van de binnelade 2 op. Voor meer informatie over het optillen van de geleiding, zie "Over de geleiding van de Binnenlade 2", Over dit Apparaat.

Vellen worden samen ingevoerd, met papierstoringen als resultaat.

De pagina's plakken aan elkaar.

Blader de vellen grondig voordat u ze plaatst. Anders, plaats de vellen één voor één.

Kopieerpapier raakt gekreukeld.

Er wordt bedrukt papier gebruikt.

Plaats geen vellen die al eerder gekopieerd of bedrukt zijn door een ander apparaat.

Kopieerpapier raakt gekreukeld.

Het papier is vochtig.

Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over de juiste wijze van papieropslag, zie "Papieropslag", Over dit apparaat.

Kopieerpapier raakt gekreukeld.

Het papier is te dun.

Gebruik alleen aanbevolen papier. Zie "Aanbevolen papierformaten en -soorten", Over dit apparaat.

Randen van de vellen zijn besmeurd.

Het papier is vochtig.

Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over de juiste wijze van papieropslag, zie "Papieropslag", Over dit apparaat.

Afbeeldingen worden slechts gedeeltelijk afgedrukt.

Het papier is vochtig.

Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over de juiste wijze van papieropslag, zie "Papieropslag", Over dit apparaat.

Er verschijnen zwarte lijnen op de afdruk die op de bestemming wordt gemaakt.

De ADF, glasplaat of het scanglas is vuil.

Reinigingsonderdeel. Zie "Uw apparaat onderhouden", Over dit apparaat.

De achtergrond van ontvangen afbeeldingen is vies. Afbeeldingen van de achterkant van de pagina verschijnen.

De beeldbelichting is te hoog.

Pas de scandichtheid-instellingen aan. Voor meer informatie over hoe u de dichtheid kunt wijzigen, zie "Dichtheid(Contrast)", Faxhandleiding.

Ontvangen afbeelding is te licht.

Wanneer u vochtig, ruw of bewerkt papier gebruikt, dan kunnen sommige afdrukgebieden niet volledig worden geproduceerd.

Gebruik alleen aanbevolen papier. Zie "Aanbevolen papierformaten en -soorten", Over dit apparaat.

Ontvangen afbeelding is te licht.

De afbeeldingsdichtheid is te laag ingesteld.

Verhoog de scandichtheid. Voor meer informatie over hoe u de dichtheid kunt wijzigen, zie "Dichtheid (Contrast)", Faxhandleiding

Ontvangen afbeelding is te licht.

Het origineel van de verzonden fax is afgedrukt op te dun papier.

Vraag de afzender om het origineel op dikker papier af te drukken en het opnieuw te faxen.

De afbeelding op de achterzijde van de duplex-kopieën heeft vage blanke vlekken of is besmeurd.

Missende plekken en vegen worden veroorzaakt door vocht dat lekt uit het papier.

• Plaats het apparaat niet in delen waar de temperatuur erg laag kan worden.

• Gebruik papier dat is opgeslagen in een ruimte die voldoet aan de voorschriften voor temperatuur en vochtigheid die wij aanbevelen. Voor meer informatie over onze aanbevelingen voor papieropslag, zie "Papieropslag", Over dit apparaat.

• Plaats de optionele luchtontvochtigende verwarmer. Voor meer informatie over de luchtontvochtigende verwarmer, neem contact op met uw servicevertegenwoordiger.

Overige

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Alle faxdocumenten die in het geheugen waren opgeslagen zijn verdwenen. Dit zijn o.a. de documenten die zijn opgeslagen via Geheugen Verzending/Ontvangst, Geheugenslot of Vervangende Ontvangst.

Wanneer er ongeveer een uur voorbij is nadat het apparaat is uitgeschakeld, dan gaan alle faxdocumenten verloren die in het geheugen zijn opgeslagen.

Wanneer er documenten verloren gegaan zijn om deze reden, zal er automatisch een Spanningsuitvalrapport worden afgedsrukt wanneer het apparaat opnieuw wordt aangezet. Wanneer er faxdocumenten opgeslagen onder Verzending vanuit Geheugen verloren gegaan zijn, controleer de verzendadressen en verstuur opnieuw. Wanneer faxdocumenten verloren gegaan zijn die waren ontvangen in Geheugen, Geheugenslot of Vervangende Ontvangst, verzoek dan de zendende partij de documenten nogmaals te versturen. Zie De hoofdschakelaar uitschakelen / In geval van een stroomonderbreking.

Wanneer er een correct wachtwoord is ingevoerd, dan kunt u geen documenten afdrukken die verschijnen in het vakje Vertrouwelijk of het vakje Prikbord en opgeslagen documenten verzenden of afdrukken.

Documenten zijn beveiligd door een beveiligingsfunctie als er een aantal keren onjuiste wachtwoorden zijn ingevoerd.

Neem contact op met de beheerder.

[Prg.Best.] of [Handm. invoer] verschijnt niet.

Deze functie is niet beschikbaar gemaakt door de verbeterde beveiligingsfunctie.

Neem contact op met de beheerder.

De volgende functies zijn niet beschikbaar: Doorzenden, Bestand in de informatiebox opslaan, routeren van e-mail die is ontvangen via SMTP.

Deze functie is niet beschikbaar gemaakt door de verbeterde beveiligingsfunctie.

Neem contact op met de beheerder.

Kan geen bestanden met het JPEG-formaat afdrukken met "Mail naar afdruk"-functie.

Alleen JFIF-bestanden zijn af te drukken.

(JFIF is een JPEG subformaat.)

Zorg ervoor dat de bestanden die u probeert af te drukken van JFIF-subformaat zijn.

Verwante onderwerpen

Als het geheugen vol is