Als u geen duidelijke kopieën kunt maken

Dit gedeelte beschrijft de waarschijnlijke oorzaken en mogelijke oplossingen voor onduidelijke kopieën.

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Er verschijnen gekleurde lijnen.

De glasplaat of het scanglas is vuil.

Reinigingsonderdeel. Zie " Uw apparaat onderhouden", Over dit aspparaat.

De kopieën zijn vuil.

De beeldbelichting is te hoog.

Pas de belichtingsinstellingen aan. Zie " Aanpassen Kopieerbelichting", Kopieer-/Document Serverhandleiding.

De kopieën zijn vuil.

Automatische belichting is niet geselecteerd.

Selecteer [Autom. bel.] op het bedieningspaneel.

De achterzijde van een originele afbeelding is gekopieerd.

De beeldbelichting is te hoog.

Pas de belichtingsinstellingen aan. Zie " Aanpassen Kopieerbelichting", Kopieer-/Document Serverhandleiding.

De achterzijde van een originele afbeelding is gekopieerd.

Automatische belichting is niet geselecteerd.

Selecteer [Autom. bel.] op het bedieningspaneel.

Bij het kopiëren van beplakte originelen verschijnt er een schaduw op de kopie.

De beeldbelichting is te hoog.

• Pas de belichtingsinstellingen aan. Zie " Aanpassen Kopieerbelichting", Kopieer-/Document Serverhandleiding.

• Verander de richting van het origineel.

• Gebruik doorzichtige tape op de beplakte originelen.

Bij elke kopie is hetzelfde gebied vuil.

De glasplaat, het scanglas of de ADF is vuil.

Reinigingsonderdeel. Zie "Uw apparaat onderhouden", Over dit apparaat.

Bij elke kopie is hetzelfde gebied vuil.

• Het origineel dat al is afgedrukt, is gescand.

• Het type origineel is ingesteld op [Tekst/Foto] en er is een origineel geplaatst waarop de tekst en foto's nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Druk op [Generatiekopie] en begin met kopiëren.

De kopieën zijn te licht.

De belichting is te licht ingesteld.

Pas de belichtingsinstellingen aan. Zie " Aanpassen Kopieerbelichting", Kopieer-/Document Serverhandleiding.

De kopieën zijn te licht.

Een lichte kopie kan ontstaan als u vochtig of ruw, korrelig papier gebruikt.

Gebruik alleen aanbevolen papier en zorg ervoor dat dit wordt opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over het aanbevolen papier en de juiste manier om dit te op te slaan, zie "Aanbevolen papierformaten en -soorten" en "opslag papier", Over dit apparaat.

Delen van afbeeldingen worden niet gekopieerd.

Het origineel is niet correct geplaatst.

Plaats de originelen op juiste wijze. Zie "Originelen plaatsen", Kopieer-/Document Serverhandleiding.

Delen van afbeeldingen worden niet gekopieerd.

Het juiste papierformaat is niet geselecteerd.

Kies het juiste papierformaat.

Afbeeldingen verschijnen maar gedeeltelijk.

Het papier is vochtig.

Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over de juiste wijze van papieropslag, zie "Opslag Papier" Over dit apparaat.

Er verschijnen zwarte lijnen.

De glasplaat of het scanglas is vuil.

Reinigingsonderdeel. Zie "Uw apparaat onderhouden", Over dit apparaat.

Er verschijnen witte lijnen.

De glasplaat of het scanglas is vuil.

Reinigingsonderdeel. Zie "Uw apparaat onderhouden", Over dit apparaat.

Er verschijnen witte lijnen.

Het stofvrije glas is vies.

Reinig het stofvrije glas. Zie " Reinigen stofvrij glas", Over dit apparaat.

De kopieën zijn blanco.

Het origineel is niet correct geplaatst.

Plaats de originelen met de te kopiëren zijde naar beneden als u de glasplaat gebruikt. Bij gebruik van de ADF plaatst u deze met de te kopiëren zijde naar boven.

Er verschijnt een moiré-patroon op de kopieën.

Afbeelding van een moiré-patroon

Het origineel bevat een afbeelding bestaande uit stippen of veel lijnen.

Plaats het origineel op de glasplaat onder een kleine hoek.

Er verschijnen zwarte stippen op de kopie van een fotografische afdruk.

Vanwege hoge luchtvochtigheid is de fotografische afdruk tegen de glasplaat blijven plakken.

Plaats de afdruk op de glasplaat op een van de onderstaande manieren:

• Plaats een OHP-transparant op de glasplaat en plaats de afdruk vervolgens bovenop het OHP-transparant.

• Plaats de afdruk op de glasplaat en leg er dan twee of drie vellen wit papier bovenop. Laat de afdekplaat of ADF tijdens het kopiëren open staan.

Witte strepen verschijnen op de OHP.

Stukjes papier zitten vast aan de OHP.

Gebruik een droge doek om papierdeeltjes van de achterkant van de OHP weg te vegen.

De afbeelding op de achterzijde van de duplex-kopieën heeft vage blanke vlekken of is besmeurd.

Missende plekken en vegen worden veroorzaakt door vocht dat lekt uit het papier.

• Installeer het apparaat niet in een omgeving waar lage temperaturen voorkomen.

• Gebruik papier dat is opgeslagen in een ruimte die voldoet aan de voorschriften voor temperatuur en vochtigheid die wij aanbevelen. Voor meer informatie over onze aanbevelingen voor papieropslag, zie "Papieropslag", Over dit apparaat.

• Plaats de optionele luchtontvochtigende verwarmer. Voor meer informatie over de luchtontvochtigende verwarmer, neem contact op met uw servicevertegenwoordiger.