Basisbewerking voor het bezorgen van bestanden

In deze paragraaf wordt de basisbewerking voor het bezorgen van scanbestanden met behulp van de netwerkbezorgingsscanner beschreven.

Belangrijk

1. Zorg ervoor dat alle oude instellingen verwijderd worden.

Druk op de toets [Modi wissen] als een vorige instelling blijft staan.

2. Als het e-mailscherm of scan-to-folderscherm wordt geopend, schakelt u over naar het scherm voor de netwerkbezorgingsscanner.

Zie "Overschakelen naar het scherm voor de netwerkbezorgingsscanner" voor meer informatie.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3. Plaats de originelen.

4. Druk indien nodig op [Scaninstellingen] om scannerinstellingen als resolutie en scangrootte op te geven.

Zie "Verschillende scannerinstellingen" voor meer informatie.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

5. Geef indien noodzakelijk, de scanbelichting op.

Zie "Belichting aanpassen" voor meer informatie.

6. Druk indien nodig op [Origin. invoertype] om de instellingen als originele richting op te geven.

Zie "Type Origineel Invoer instellen" voor meer informatie.

7. Geef de bestemming op.

U kunt meerdere bestemmingen opgeven.

Zie "Bezorgingsbestemmingen opgeven" voor meer informatie.

8. Druk indien nodig op [Onderwerp] om het e-mailonderwerp op te geven.

Zie "Het onderwerp van de te verzenden e-mail via de bezorgingsserver opgeven" voor meer informatie.

9. Druk indien nodig op [Naam afzender] om de afzender op te geven.

Zie "De afzender opgeven" voor meer informatie.

10. Druk op [Start].

Plaats de volgende originelen, als u batches scant.

Opmerking

• Als u op [Handm. invoer] drukt op het scherm voor de netwerkbezorgingsscanner, kunt u een bestand per e-mail verzenden via het netwerk van de bezorgingsserver. Zie "Handmatig een e-mailadres invoeren" voor meer informatie over het rechtstreeks invoeren van het e-mailadres.

• Als u meerdere bestemmingen heeft geselecteerd, druk dan op [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] naast het bestemmingsveld om door de bestemmingen te scrollen.

• Om een geselecteerde bestemming te wissen, geeft u de bestemming in het bestemmingsveld weer en drukt u vervolgens op de toets [Wis/Stop]. Om een geselecteerde bestemming uit het adresboek te wissen, drukt u nogmaals op de geselecteerde bestemming.

• Wanneer u e-mails via de bezorgingsserver verzendt, kunt u gebruikmaken van de Message Disposition Notification-functie. Er wordt een e-mail naar de in stap 9 geselecteerde afzender verzonden met de melding dat de ontvanger zijn/haar e-mail heeft gelezen. Om deze instelling op te geven, drukt u op [Ontv.Bev.].

• Om de ontvangstbevestigingsfunctie in te schakelen, moet u de ScanRouter-bezorgingssoftware-instellingen voor het verzenden van e-mails per SMTP opgeven. Zie de handleiding bij de ScanRouter-bezorgingssoftware voor meer informatie over het opgeven van deze instelling. Als de e-mailsoftware die op de bestemming wordt gebruikt Message Disposition Notification (MDN) niet ondersteunt, wordt de bevestiging dat de e-mail is geopend mogelijk niet verzonden.

• Registreer vooraf het e-mailadres van de afzender met de ScanRouter-bezorgingssoftware.

• Als u op [Modi controleren] drukt voordat u op [Start] drukt, schakelt het eerste scannerscherm naar het scherm Modi controleren. U kunt het scherm Modi controleren gebruiken om de instellingen als bestemmingen te controleren. Zie "Modi controleren" voor meer informatie.

• Als u op [Voorvertoning] drukt en vervolgens begint met scannen terwijl [Voorvertoning] is gemarkeerd, verschijnt het scherm Voorvertoning. Zie "Voorvertoning" voor meer informatie.

• Druk op [Wis/Stop] om het scannen te annuleren.

• U kunt een scanbestand ook gelijktijdig opslaan en bezorgen. Zie "Gelijktijdig opslaan en bezorgen" voor meer informatie.

• Nadat een e-mail is verzonden, worden de velden bestemming, afzender en onderwerp automatisch gewist. Neem contact op met uw lokale dealer als u de gegevens in deze velden wilt bewaren.