Bestemmingen selecteren met behulp van het zoeken van een LDAP-server

In deze paragraaf wordt uitgelegd hoe u een in een LDAP-server geregistreerd adres kunt zoeken en dit kunt opgeven als e-mailbestemming.

Belangrijk

1. Druk op [Zkbest].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2. Selecteer de LDAP-server die naast het[Adresboek] wordt weergegeven.

Registreer de LDAP-server vooraf in [Systeeminstellingen].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Als verificatie nodig is voor toegang tot de geselecteerde server, verschijnt het verificatiescherm. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om te verifiëren.

3. Druk op [Naam] als u een bestemming wilt zoeken op naam.

Druk op [E-mailadres] als u wilt zoeken op e-mailadres.

Het soft-toetsenbord wordt weergegeven.

U kunt ook zoeken op de combinatie [Naam] en [E-mailadres]. Als u zoekt op [Naam], bepalen de instellingen van de LDAP-server of de zoekopdracht is gebaseerd op achternaam of voornaam. Neem contact op met de beheerder.

4. Voer de eerste letters van de bestemmingsnaam in.

Geef een deel van het bestemmingsadres op als u wilt zoeken op een e-mailadres.

5. Druk op [OK].

6. Druk indien nodig op [Uitgebreid zoeken] om de gedetailleerde zoekcriteria op te geven en druk vervolgens op [OK].

Als u op [Uitgebreid zoeken] drukt, kunt u zoeken met criteria als [Naam], [Faxbestemming], [E-mailadres], [Bedrijfsnaam] en [Afdelingsnaam]. U kunt zoekcriteria opgeven als [Eerste woord] of [Laatste woord]. U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere criteria te gebruiken.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het afgebeelde scherm dient als voorbeeld. De items die in werkelijkheid worden weergegeven, kunnen hiervan verschillen.

7. Druk op [Start zoekopdracht].

Bestemmingen die aan de zoekcriteria voldoen, worden weergegeven.

8. Selecteer de bestemming.

9. Selecteer [Aan], [Cc] of [Bcc].

10. Druk op [OK].

Opmerking

• De zoekcriteria [Naam], [Faxbestemming], [E-mailadres], [Bedrijfsnaam] en [Afdelingsnaam ] die verschijnen bij [Uitgebreid zoeken], zijn geregistreerd in de LDAP-server.

• U kunt een zoekvoorwaarde voor LDAP zoeken op het scherm [Geavanceerd zoeken] toevoegen als u [Zoekopties] op [Programmeer/Wijzig/Verwijder LDAP-server] bij [Systeeminstellingen] heeft opgegeven. Voor meer details raadpleegt u de handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Druk op [Details] om gedetailleerde informatie over de geselecteerde bestemmingen weer te geven.

• Er kunnen maximaal 100 bestemmingen als zoekresultaten worden weergegeven.

• Als een via de LDAP-server gevonden e-mailadres te lang is, kan het niet als bestemming worden opgegeven. Zie "E-mailberichten verzenden" voor meer informatie over het aantal tekens dat kan worden opgegeven.

• U kunt meerdere e-mailadressn registreren in individuele LDAP-serveraccounts. Maar als zoekresultaat worden alleen e-mailadressen weergegeven. Gewoonlijk wordt het adres weergegeven dat als eerste werd geregistreerd in de LDAP-server.

• Als u op [Uitgebreid zoeken] drukt, worden de volgende criteria weergegeven:

• [Eerste woord]: er wordt gezocht naar de namen die beginnen met het/de eerste teken(s).

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "A".

• [Laatste woord]: er wordt gezocht naar de namen die eindigen met het/de laatste teken(s).

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "C".

• [Exacte overeenkomst]: er wordt gezocht naar de namen die corresponderen met (een) ingevoerd(e) teken(s).

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "ABC".

• [Inclusief een woord]: er wordt gezocht naar namen die een van de ingevoerde tekens bevatten.

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "A", "B" of "C".

• [Woorden uitsluiten]: er wordt gezocht naar namen die het/de ingevoerd(e) teken(s) niet bevatten.

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "D".

• [Ongestructureerd zoeken]: een vage zoekbewerking (de werking van deze vage zoekbewerking is afhankelijk van het door de LDAP-server ondersteunde systeem.)