Voorwaarden voor bi-directionele communicatie

Tijdens bi-directionele communicatie kan automatisch informatie over het papierformaat en de invoerrichting naar de printer worden gestuurd. U kunt de status van de printer controleren vanaf uw computer.

Onder deze voorwaarden is bi-directionele communicatie mogelijk:

De aansluiting is met een parallelle kabel tot stand gebracht

• De computer dient bi-directionele communicatie te ondersteunen.

• Het apparaat dient bi-directionele communicatie te ondersteunen.

• De interfacekabel ondersteunt bi-directionele communicatie.

• Het apparaat dient met een standaard parallelle kabel en parallelle connectors te worden aangesloten op de computer.

• In Windows 2000 dient u [Bi-directionele ondersteuning inschakelen] te selecteren en mag u [Printerpooling inschakelen] niet inschakelen op het tabblad [Poorten] van het RPCS-printerstuurprogramma.

Wanneer verbonden met het netwerk

• Het apparaat dient bi-directionele communicatie te ondersteunen.

• In Windows 2000/XP/Vista, Windows Server 2003/2003 R2, moet [Bi-directionele ondersteuning inschakelen] geselecteerd worden en [Printerpooling inschakelen] mag niet geselecteerd worden in het tabblad [Poorten] van het RPCS-printerstuurprogramma.

• Aanvullend op bovenstaande, dient tevens aan een van deze voorwaarden te worden voldaan:

• De IPP-poortnaam moet zijn gekoppeld aan het IP-adres bij gebruik van het IPP-protocol.

Wanneer verbonden met gebruik van USB

• De printer moet met de USB-interfacekabel op de USB-poort van de computer worden aangesloten (voor Windows 2000/XP/Vista, Windows Server 2003/2003 R2).

• De computer dient bi-directionele communicatie te ondersteunen.