NetWare gebruiken

In dit gedeelte wordt de instelprocedure beschreven voor netwerkprinters in de NetWare-ogeving. In de NetWare-omgeving kunt u het apparaat aansluiten als "print server" of "externe printer".

Belangrijk

• IPv6 kan niet worden gebruikt bij deze functie.

Instelprocedure

• Wanneer u het apparaat als printserver gebruikt

1. SmartDeviceMonitor for Admin installeren

2. De netwerkinterfacekaart instellen.

3. Het apparaat uitschakelen en vervolgens weer inschakelen.

• Wanneer het apparaat wordt gebruikt als externe printer

1. SmartDeviceMonitor for Admin installeren.

2. De netwerkinterfacekaart instellen.

3. NetWare instellen.

4. De printserver starten.

Opmerking

• Voor deze procedure wordt verondersteld dat er al een omgeving werd voorbereid voor het normale gebruik de afdrukservice-instelling van NetWare.

• De procedure wordt uitgelegd met de volgende voorbeeldinstellingen:

• Bestandsserver-naam ...CAREE

• Print Server-naam ...PSERV

• Printernaam ...R-PRN

• Wachtrijnaam ...R-QUEUE

SmartDeviceMonitor for Admin gebruiken

Om het apparaat in een NetWare-omgeving te gebruiken, gebruikt u SmartDeviceMonitor for Admin om de NetWare-afdrukomgeving in te stellen.

Printers opgesomd door SmartDeviceMonitor for Admin

SmartDeviceMonitor for Admin geeft een lijst van printers die op het netwerk aangesloten zijn. Als u niet weet welk apparaat u wilt configureren, druk dan de configuratiepagina af en controleer vervolgens de apparaatnaam.

Opmerking

• De NetWare-client geleverd door Novell is vereist om de afdrukomgeving in te stellen met behulp van SmartDeviceMonitor for Admin in de volgende omgevingen:

• NDS- of Bindery-modus in Windows 2000

• NDS- of Bindery-modus in Windows XP

• Raadpleeg " SmartDeviceMonitor for Admin gebruiken" voor meer informatie over SmartDeviceMonitor for Admin.