Koptekst overslaan
 

Internetfaxverzending

Dit apparaat zet gescande documentafbeeldingen om in e-mailindeling en verzend de gegevens via het internet.

De door dit apparaat verzonden e-mail kan worden ontvangen door een ander Internetfaxapparaat. In plaats van het intoetsen van een telefoonnummer of de bestemming waarnaar u wilt sturen, voert u het betreffende e-mailadres in (Internetfaxbestemming). Als het apparaat aan de andere kant volledige T.37-modus ondersteunt, is tweerichtingsuitwisseling van gegevens, zoals beschikbaar papierformaat en resolutie, mogelijk.

U kunt e-mailberichten met een bijgevoegde TIFF-F-afbeelding ontvangen van andere computers.

U kunt hetzelfde document tegelijkertijd naar een faxbestemming, IP-Fax-bestemming, e-mailbestemming en mapbestemming zenden.

U kunt ontvangen e-mailberichten ook afdrukken of doorsturen.

Illustratie van Internetfax

Belangrijk

  • Om de Internetfaxfuncties te kunnen gebruiken, moet dit apparaat aangesloten zijn op een LAN en correct ingesteld zijn onder “Systeeminstellingen”. Voor details over de vereiste instellingen, zie “Het apparaat aansluiten” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

  • U kunt ook het e-mailadres van een computer opgeven als bestemming. In dit geval kunt u alleen TIFF-bestanden versturen.

  • Als u Internetfaxdocumenten wilt versturen moet u onder Oorspronkelijke Instellingen in het menu Faxeigenschappen, [Internetfaxinstelling] op [Aan] zetten. Zelfs als [Uit] is geselecteerd kunnen er echter nog steeds documenten worden doorgestuurd naar of afgeleverd op Internetfaxbestemmingen. Zie “Oorspronkelijke instellingen”.

  • Om Internetfax-documenten te kunnen ontvangen, stelt u in het menu Systeeminstellingen, in Bestandsoverdracht, onder [Fax E-mail Account], Account in op [Ontvangen]. Zie “Systeeminstellingen” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

Opmerking

  • De Internetfaxfunctie die door dit apparaat wordt ondersteund, is compatibel met ITU-T aanbeveling T.37.

  • Hoewel Internetfax-documenten normaal gesproken worden verzonden via een SMTP-server, kunt u Internetfax-documenten ook rechtstreeks naar hun bestemming sturen zonder langs een SMTP-server te gaan. Dit kunt u doen door in te stellen of u al dan niet de SMTP-server wilt omzeilen op het stand-bydisplay. Voor details over het gebruik van deze functie, zie "De SMTP Server omzeilen".

  • Bij het verzenden van Internetfax-documenten kunnen "Onderwerp", "Tekst", "Ontv. Bevestiging" en "BCC verz." worden geselecteerd in [TX modus]. Voor details over het instellen van deze opties, zie "Andere verzendingseigenschappen".

  • U kunt het formaat van de verzonden e-mailberichten beperken in “Max. E-mailform.” van “Faxeigenschappen”. For details about the setting, Zie “Verzendinstellingen” voor verdere details over de instelling.

  • Zie "Ontvangen afbeeldingen" voor de wijze waarop e-mail feitelijk wordt ontvangen door de computer.

  • De CC-functie is uitgeschakeld.

  • Wanneer u Internetfax-documenten verzendt door een gebruikerscode op te geven, en het e-mailadres wordt ingesteld als routeringsbestemming van de opgegeven gebruikerscode, wordt een communicatieresultaat rapport verzonden nadat de bestemming is voltooid. Hierdoor kan het resultaat van een verzending worden gecontroleerd.

  • Voor details over de wijze waarop het verzendresultaat wordt bevestigd, zie "Verzendresultaten controleren (Verzendingsbestandstatus)".

  • Deze functie ondersteunt zowel IPv4- als IPv6-adressen.