Kopiëren vanuit de handinvoer

Met de handinvoer kunt u op niet-standaard papier kopiëren.

Gebruik de handinvoer om te kopiëren op OHP-transparanten, etiketten, kalkpapier en papier dat niet in de papierladen kan worden geplaatst.

Belangrijk

• De Duplexfunctie kan niet worden uitgevoerd op papier dat wordt ingevoerd vanuit de handinvoerlade. Als [1-zijdig 2-zijdig] is geselecteerd, moet u de instelling annuleren. U kunt ook de oorspronkelijke instellingen wijzigen. Zie “Registreren van de oorspronkelijke standaardfuncties van de display”.

• Papier dat een verticale lengte van 90 - 305 mm (3,6 - 12 inch) heeft en een horizontale lengte van 148 - 432 mm (5,9 - 17 inch) kan vanaf de handinvoer worden gekopieerd.

• Het apparaat detecteert automatisch de volgende formaten als standaard kopieerpapier:

• Metrische versie: A3Liggend, A4StaandLiggend, A5StaandLiggend, A6Liggend

• Inch versie: 11 × 17Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 51/2 × 81/2Liggend

Als u een ander papierformaat wilt gebruiken dan hierboven vermeld, zorg er dan voor het formaat op te geven.

• Bij het kopiëren op OHP transparante vellen, papier van 65,9 g/m2 (ongeveer 18 lb.) of minder of papier van 81 g/m2 (ongeveer 22 lb.) of meer, dient u het soort en formaat van het papier te specificeren onder Instellingen Papierlade van de Gebruikersinstellingen. Zie voor meer informatie over Instellingen Papierlade “Systeeminstellingen”, Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Gebruik geen gekleurde OHP-transparanten met een coating die makkelijk kan smelten.

• Het maximale aantal vellen dat u tegelijkertijd kan invoeren, hangt af van het type papier. Plaats niet meer papier dan tussen de papiergeleiders op de handinvoer past.

[Gebruik handinvoerlade]

Druk op [Gebruik handinvoerlade] om een beschrijving over het gebruik van de handinvoer weer te geven.

Schermafbeelding bedieningspaneel

1Open de handinvoer.

Illustratie van het gebruik handinvoer

2Voer het papier met de bedrukte zijde naar beneden in totdat u een piep hoort, pas dan de papiergeleiders aan het papierformaat aan.

Als de geleiders niet tegen het papier aandrukken, kunnen afbeeldingen verdraaid raken of wordt het papier verkeerd ingevoerd.

Illustratie van het gebruik handinvoer

1. Papiergeleiders

2. Verlenging

3Druk op de toets [Handinvoer] en druk vervolgens op de toets [Scherp].

4Selecteer het formaat en type van het papier.

5Druk op [OK].

6Plaats de originelen en druk vervolgens op de toets [Start].

7Wanneer de kopieeropdracht is voltooid, drukt u op de toets [Modi wissen] om de instellingen te wissen.

Opmerking

• Sommige soorten papier kunnen mogelijk niet juist herkend worden wanneer die geplaatst worden in de handinvoer. Wanneer dit gebeurt, dient u het papier eruit te halen en opnieuw in de handinvoer te plaatsen.

• Plaats niet meer papier dan tussen de papiergeleiders op de handinvoerlade past. Als u teveel papier in de handinvoer plaatst kan dit resulteren in verkeerde invoer en verwrongen afbeeldingen.

• Om A4Liggend, 81/2 × 11Liggend of grotere papierformaten te ondersteunen, trekt u het verlengstuk uit.

• Om papierstoringen te voorkomen moet u het papier losschudden voordat u het op de lade plaatst.

• Wanneer de functie Sorteren is geselecteerd, druk op de toets [Scherp] nadat alle originelen zijn gescand.

• Wanneer het Geluid paneeltoetsen is uitgeschakeld, klinkt er geen geluid als u papier in de handinvoer legt. Zie voor meer informatie over Geluid paneeltoetsen, "Systeeminstellingen", Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Afhankelijk van de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt, kunt u soms een ritselend geluid horen van papier dat door het apparaat beweegt. Dit geluid geeft geen storing aan.

• De onderstaande papierformaten kunnen als standaardformaat worden geselecteerd:

• A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend , B5 JISStaandLiggend, A5StaandLiggend, B6 JISLiggend, A6Liggend, 11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 13Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 81/4 × 14Liggend, 81/4 × 13Liggend, 8 × 13Liggend, 8 × 10Liggend,

• 71/4 × 101/2StaandLiggend, 51/2 × 81/2Liggend, 12 × 18Liggend, 11 × 15Liggend, 10 × 14Liggend, 8KLiggend, 16KStaandLiggend, 91/2 × 41/8Staand, 71/2 × 37/8Staand, C6 EnvStaand, C5 EnvStaand, DL EnvStaand