System

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn System under Skrivarinställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Skriv ut felrapport

Välj detta om du vill skriva ut en felrapport när ett skrivar- eller minnesfel uppstår.

Standardinställningen är Av.

Auto fortsätt

Du kan välja detta för att aktivera Auto fortsätt. När det är På fortsätter utskriften efter det att ett systemfel uppstått.

Standardinställningen är Av.

Minnesspill

Välj detta för att skriva ut en felrapport om minnesspillet.

Standardinställningen är Skriv inte ut.

Jobbdelning

Du kan aktivera jobbdelning.

Denna meny kan endast väljas när en efterbehandlare (tillval) är installerad.

Standardinställningen är Av.

Rotera 180 grader

Ange om bilderna ska roteras 180 grader relaterat till papperinställningen.

Standardinställningen är Av.

Radera tillfälliga utskriftsjobb automatiskt

Du kan välja att automatiskt radera utskriftsjobb som är tillfälligt lagrade i maskinen.

Standardinställningen är Av.

Om du väljer [På] kan du ställa in upp till 200 timmar för automatisk filradering.

Radera lagrade utskiftsjobb automatiskt

Du kan välja att automatiskt radera utskriftsjobb som är lagrade i maskinen.

Standardinställningen är , 3 dag(ar).

Om du väljer [På] kan du ställa in upp till 180 dagar för automatisk filradering.

Initiallista för utskriftsjobb

Du kan ställa in önskad typ av jobblista att visas på skärmen när du trycker på [Utskriftsjobb].

Standardinställningen är Komplett lista.

• Komplett lista

Visar listan över utskriftsjobb som är lagrade i maskinen.

• Lista per användar-ID

Visar listan över användar-ID som har lagrat en fil i maskinen.

Minnesanvändning

Du kan välja mängden minne som används i Fontprioritet eller Ramprioritet, enligt pappersformat eller upplösning.

Standardinställningen är Ramprioritet.

• Fontprioritet

Denna inställning använder minnet för att registrera fonter.

• Ramprioritet

Denna inställning använder ram-minnet för utskrift i hög hastighet.

Duplex

Du kan välja att skriva ut på båda sidorna av varje ark.

Standardinställningen är Av.

Kopior

Du kan ange antalet utskriftsuppsättningar. Denna inställning är avaktiverad om antalet sidor som ska skrivas ut har angivits med skrivardrivrutinen eller annat kommando.

Antalet kopior kan anges från 1 till 999 i steg om ett.

Standardinställningen är 1 kopior.

Skriv ut tom sida

Du kan välja om tomma sidor ska skrivas ut eller ej.

Standardinställningen är .

Sidor som stämmer överens med följande identifieras som tomma.

• Det finns inga bilder.

• Det finns bilder men de är utanför utskriftsbart område.

• Det finns bara blanktecken.

Spoolarea

Du kan välja att skriva ut spoolareor. Utskriftsjobbet som överförs från datorn lagras tillfälligt på maskinens hårddisk som bitmappsbilder som kan skrivas ut när överföringen är färdig. Om mer än ett utskriftsjobb överförs, skrivs en spoolarea ut för varje.

Standardinställningen är Av.

Reserverad jobbväntetid

Du kan ange hur länge maskinen ska vänta på att ta emot ett utskriftsjobb innan den tillåter övriga funktioner såsom kopiatorn eller skannern att avbryta det.

Standardinställningen är Kort väntetid.

Skrivarspråk

Ange skrivarspråket.

Standardinställningen är Automatisk.

Subpappersformat

Med den här funktionen använder maskinen automatiskt ett alternativt pappersformat (A4, LT).

Standardinställningen är Av.

Sidformat

Du kan välja standardpappersformat.

• Följande pappersformat kan väljas:

A3, A4, A5, A6, B4JIS, B5JIS, B6JIS, 12bild18, 11bild17, 81/2bild14, 81/2bild13, 81/2bild11, 81/4bild13, 8bild13, 71/4bild101/2, 51/2bild81/2, 8K, 16K, Anpassat format

Standardinställningen är A4 (metrisk version) / 81/2bild11 (tumversion).

Brevhuvudsinställning

Du kan rotera originalbilden vid utskrift.

När du skriver ut ska originalutskrifterna alltid vara roterade 180 grader. Därför kan det hända att utskriften inte blir som förväntat vid utskrift på brevpapper eller förtryckt papper som kräver en viss riktning. När du använder denna funktion, kan du ange bildrotation.

Standardinställningen är Av.

• Av

När den ställs till Av roteras originalbilder med 180 grader.

• Auto avkänning

När den ställs in till Auto avkänning känner maskinen av ett brevhuvud eller förtryckt papper automatiskt och roterar i detta fall inte bilden.

• På (alltid)

När den ställs till På (alltid) roterar maskinen inte bilden.

Denna funktion minskar utskriftshastigheten.

Inställning för sidofack, prioritet

Ange om (skrivar-) drivrutin/kommando eller Maskininställningar har prioritet för att avgöra pappersformatet för sidoinmatningsfacket.

Standardinställningen är Drivrut./Kommando.

Kant-i-kantutskrift

Du kan välja om du vill skriva ut på hela arket eller ej.

Standardinställningen är Av.

Det kan hända att en 5 mm marginal längs kanterna inte skrivs ut ordentligt.

Standardspråk för skrivare

Du kan ställa in standardskrivarspråk om maskinen inte kan hitta skrivarspråket automatiskt.

Standardinställningen är PCL.

Kassettskifte

Du kan göra en inställning för att byta papperskassett.

Standardinställningen är Av.