Hur man ansluter till Ethernet-gränssnittet

Det här avsnittet beskriver hur man ansluter Ethernet-gränssnittskabeln till Ethernet-gränssnittet.

Viktigt

• Om huvudströmbrytaren är påslagen ska du slå av den.

• Använd följande Ethernet-kablar.

• Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) eller Shielded Twisted Pair-kabel(STP) och Kategori typ 5 eller mer

1En ferritkärna för Ethernet-kabeln medföljer maskinen. Gör en ögla ca 3 cm (1,2 tum) från maskinänden av kabeln och anslut ferritkärnan.

Bild av Ethernet-kabel med ferritkärna

2Kontrollera att huvudströmbrytaren är frånslagen.

3Anslut Ethernet-gränssnittskabeln till 10BASE-T-/100BASE-TX-porten.

Bild av hur man ansluter Ethernet-kabeln

4Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till en nätverksanslutningsenhet såsom en hubb.

5Slå på maskinens huvudströmbrytare.

Bild av 10BASE-T/100BASE-TX-port (numrerade detaljer)

1. Indikator (gul)

När 100BASE-TX körs är lysdioden gul. När 10BASE-T körs är den släckt.

2. Indikator (grön)

När 10BASE-T körs, är lysdioden grön. När 100BASE-TX körs är den släckt.

Obs

• För mer information om hur du sätter på huvudströmbrytaren, se Om den här maskinen.

• För mer information om installation av skrivardrivrutinen, se Handbok för skrivare.