Koptekst overslaanafbeeldingafbeelding
InhoudVorigeVolgendeHelp

Aandachtspunten bij printerdeling onder Windows 98/Me

Wanneer u printerdeling uitvoert vanaf een afdrukserver en een verbinding tot stand brengt met een printer vanaf een Windows 98/Me-computer, bestaat de kans dat een fout optreedt op de clientcomputer.

Als dit het geval is, geeft u de volgende instellingen op de afdrukserver en client op:

Mogelijke problemen

Printerdeling wordt niet weergegeven op de cliëntcomputer en wanneer u een afdrukopdracht geeft, wordt het afdrukken niet gestart en verschijnt er een foutmelding.

Instellingen afdrukserver

Open het dialoogvenster Printereigenschappen via het printerpictogram op de afdrukserver. Verwijder [Opmerking] op het tabblad [Algemeen]. Probeer het volgende als het niet lukt om "Instellingen afdrukserver" te verlaten:

1. Voer op het tabblad [Delen] een [Deelnaam] in van minder dan zeven letters.

2. Verwijder [Opmerking] op het tabblad [Delen].

3. Voer een naam van de server (computernaam) van minder dan zeven letters in

Een clientcomputer resetten

1. Verwijder het printerstuurprogramma van de cliëntcomputer en start Windows opnieuw op.

2. Geef op de afdrukserver de benodigde instellingen op onder "Instellingen afdrukserver".

3. Installeer het printerstuurprogramma opnieuw op de clientcomputer.