Koptekst overslaanafbeeldingafbeelding
InhoudVorigeVolgendeHelp

Voorwaarden voor bidirectionele communicatie

In dit gedeelte worden de vereisten voor bidirectionele communicatie beschreven.

Bidirectionele communicatie maakt het mogelijk informatie over de instellingen voor papierformaat en invoerrichting automatisch naar de printer sturen. U kunt de printerstatus vanaf uw computer controleren.

Wanneer u onder Windows 2000/XP de RPCS Raster Printer Driver gebruikt en bidirectionele communicatie heeft ingeschakeld, is het tabblad [Accessoires] niet beschikbaar.

Bidirectionele communicatie kan alleen worden ondersteund als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Als het apparaat en de computer direct met elkaar zijn verbonden via een kabel

• Bidirectionele communicatie wordt ondersteund door Windows 98/Me/2000/XP, Windows Server 2003 en Windows NT 4.0.

• De printer moet bidirectionele communicatie ondersteunen.

Bij een netwerkverbinding

• De printer moet bidirectionele communicatie ondersteunen.

• SmartDeviceMonitor for Client meegeleverd op de cd-rom, moet zijn geïnstalleerd en TCP/IP moet worden gebruikt.

• Onder Windows 2000 moet [Bidirectionele ondersteuning inschakelen] worden ingeschakeld en moet [Printerpooling inschakelen] worden uitgeschakeld op het tabblad [Poort] met de RPCS Raster Printer Driver.

• Afgezien van het bovenstaande, moet ook aan een van de volgende voorwaarden worden voldaan:

• De SmartDeviceMonitor for Client-poort en het TCP/IP-protocol moeten worden gebruikt.

• Het IP-adres moet deel uitmaken van de IPP-poortnaam wanneer het IPP-protocol wordt gebruikt.