Rechtstreeks vanaf een USB-geheugenopslagapparaat of SD-kaart afdrukken

U kunt een geheugenopslagapparaat aansluiten op de mediapoort van het apparaat en de bestanden die daarop staan afdrukken. Gebruik dit om eenvoudig externe gegevens af te drukken.

VOORZICHTIG

• Houd SD-kaarten en USB-geheugenopslagapparaten buiten bereik van kinderen. Als een kind per ongeluk een SD-kaart of USB-geheugenopslagapparaat inslikt, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Opmerking

• USB-geheugenopslagapparaten en SD-kaarten worden ondersteund voor direct afdrukken. Bepaalde typen USB-geheugenopslagapparaten en SD-kaarten kunnen echter niet worden gebruikt.

• Het apparaat kan geen documenten van groter dan 1 GB afdrukken.

• U kunt maximaal 100 bestanden selecteren binnen een totaal van 1 GB.

• Als de afdruktaak van het PDF-bestand wordt geannuleerd, voert u het afdrukken uit vanuit een PDF-viewer zoals Acrobat Reader terwijl u het printerstuurprogramma gebruikt.

Afdrukbare bestandsindelingen

Bestandsindeling

Details

JPEG-bestanden

Exif versie 1.0 of later

TIFF-bestanden

Ongecomprimeerde TIFF-bestanden

TIFF-bestanden gecomprimeerd volgens de MH-, MR- of MMR-methode

PDF-bestanden

PDF versie 1.7 (compatibel met Acrobat 8.0) of eerder*1

XPS-bestanden

Mogelijk voor alle XPS-bestanden

*1 Het apparaat ondersteunt de volgende functies niet: Color Space van Crypt Filter of DeviceN (meer dan acht componenten), watermerk, optionele inhoud (versie 1.6), AcroForm

Opmerking

• Het PDF-bestand met een aangepast formaat wordt mogelijk niet afgedrukt.

Afdrukken vanaf een geheugenopslagapparaat of scantoepassing

1Druk op het Home-scherm op [Afdrukken/scannen (geheugenopslagapparaat)].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op het scherm Afdrukken/Scannen (geheugenopslagapparaat) op [Vanaf opslagapparaat afdruk.].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats een geheugenopslagapparaat in de mediapoort aan de zijkant van het bedieningspaneel.

4Druk op [USB] of [SD-kaart].

5Selecteer het af te drukken bestand.

Bestanden op externe media worden weergegeven als pictogrammen of miniatuurafbeeldingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk indien nodig op [Afdrukinstell.] om de instellingen van dubbelzijdig afdrukken of Afwerking op te geven.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Kleur: Hier kunt u selecteren of u in kleur wilt afdrukken. Het apparaat kan een document dat zwart-wit lijkt te zijn, afdrukken in de kleurenafdrukmodus. Om een document volledig in zwart-wit af te drukken, selecteert u [Zwart-wit].

• Kopieerverhouding: Hier kunt u selecteren of u in het origineelformaat wilt afdrukken of het bestand wilt vergroten of verkleinen zodat het op het papierformaat past.

• Aantal: Hier kunt u het aantal kopieën invoeren.

• Resolutie: Hier kunt u de resolutie van de af te drukken afbeelding selecteren.

• Papierlade selecteren: Hier kunt u de papierlade selecteren.

• Dubbelzijdig: Hier kunt u de openingszijde van het afgedrukte vel selecteren.

• Combineren: Hier kunt u selecteren of u meerdere pagina's op een vel wilt combineren.

• Sorteren/Stapelen: Hier kunt u selecteren of u in geordende sets of pagina voor pagina wilt afdrukken.

• Boek: Hier kunt u de openingsrichting van de inbindfunctie Tijdschrift selecteren. U kunt de instellingen van Tijdschrift alleen opgeven als u een bestand in PDF-/XPS-formaat afdrukt.

• Nieten: Hier kunt u de nietpositie selecteren.

7Druk op [Starten] om te beginnen met afdrukken.