Documenten afdrukken via een printer op afstand met Google Cloud Print

Registreer het apparaat in Google Cloud Print zodat u het apparaat kunt gebruiken om documenten van een locatie op afstand af te drukken zoals uw huis.

Over Google Cloud Print

Google Cloud Print is een service van Google waarmee u bestanden via internet kunt afdrukken op printers op locaties op afstand. Wanneer u de service gebruikt om een bestand af te drukken, hoeft u het printerstuurprogramma niet op het apparaat te installeren vanaf waar u het bestand afdrukt.

Opmerking

• De af te drukken gegevens worden tijdelijk opgeslagen in de cloud wanneer u de service gebruikt. Als de printer offline is, wordt het bestand afgedrukt wanneer de printer weer online gaat.

Het apparaat registreren bij Google Cloud Print

U kunt op drie verschillende manieren een registratie uitvoeren.

• Via de Web Image Monitor

• Via Google Chrome

• Via een mobiel apparaat dat Android als besturingssysteem heeft

Registratie via de Web Image Monitor

Wanneer beheerdersverificatie is ingeschakeld, logt u in bij de Web Image Monitor als gebruiker met apparaatbeheerdersrechten om de instellingen te configureren.

1Start de internetbrowser op een computer die op hetzelfde netwerk is aangesloten als het apparaat, en geef "http://(IP-adres of hostnaam van dit apparaat)/ " op in de adresbalk om toegang te krijgen tot het apparaat.

2Klik op [Inloggen], voer de inlognaam en het wachtwoord in en klik vervolgens op [Inloggen].

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [Apparaatbeheer][Configuratie] en klik op [Instellingen Google Cloudprinter] onder [Printer].

4Klik op [Registratie starten].

5Klik op de koppeling in [Google-URL].

6Log in bij uw Google-account en klik op [Voltooid].

7Klik op [Uitloggen] en sluit de internetbrowser nadat de registratie is voltooid.

Registreren in Google Chrome

1Start Google Chrome op een computer die is aangesloten op hetzelfde netwerk als het apparaat, geef "chrome://devices" op in de adresbalk en druk vervolgens op de Enter-toets.

2Log in bij uw Google-account, controleer of het apparaat wordt weergegeven bij [Nieuwe apparaten], en klik op [Registreren].

3In het scherm Home drukt u op het pictogram toepassingenlijst.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Printer].

5Druk op [Registreren] op het bevestigingsscherm.

Registratie vanaf een smart device met Android

1Op een mobiel apparaat dat is aangesloten op hetzelfde netwerk als het apparaat tikt u op het pictogram [Instellingen] [Afdrukken] onder [Systeem] [Cloud Print].

Als [Afdrukken] niet wordt weergegeven, downloadt en installeert u de Cloud Print-app via de Google Play Store.

2Tik op het optiepictogram () en tik op [Printer toevoegen].

Het registratiescherm voor apparaten wordt weergegeven.

3Controleer of het apparaat wordt weergegeven bij [Nieuw apparaat] en tik op [Registreren].

Wanneer om bevestiging wordt gevraagd, tikt u op [Ja].

4In het scherm Home drukt u op het pictogram toepassingenlijst.

Afbeelding van bedieningspaneel

5Druk op [Printer].

6Druk op [Registreren] op het bevestigingsscherm.

Documenten afdrukken met Google Cloud Print

Als u een internetpagina wilt afdrukken, gebruikt u Google Chrome om de pagina te openen. Als u een bestand wilt afdrukken, uploadt u het bestand naar de beheerpagina van Google Cloud Print.

Een internetpagina afdrukken

1Start Google Chrome en open de pagina die u wilt afdrukken.

2Klik op het instellingenpictogram () [Afdrukken...].

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [Wijzigen] onder [Bestemming].

4Selecteer het apparaat in de lijst die wordt weergegeven in een categorie onder [Google Cloud Print] en klik op [Afdrukken].

Een bestand afdrukken

1Start Google Chrome, log in bij Google en geef de beheerpagina van Google Cloud Print weer.

Typ "https://www.google.com/cloudprint#printers" in de adresbalk en druk op Enter.

2Klik op [AFDRUKKEN].

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [Bestand uploaden om af te drukken].

4Klik op [Selecteer een bestand op mijn computer] en selecteer het bestand dat u wilt afdrukken.

5Selecteer het apparaat in de lijst met printers, geef de afdrukinstellingen op en klik vervolgens op [Afdrukken].