De hulpbronbesparingsstatus controleren met de milieuvriendelijke teller

De milieuvriendelijke teller duidt aan hoeveel kleurenafdrukken, dubbelzijdige afdrukken en gecombineerde afdrukken zijn gemaakt ten opzichte van het totale aantal afgedrukte vellen. Aangezien de verbruiksverhouding van afdrukken in kleur afneemt en de papierbesparing toeneemt door middel van dubbelzijdig en gecombineerd afdrukken, neemt de milieuvriendelijkheidsindex toe, wat resulteert in een grotere besparing van hulpbronnen.

Het scherm met weergave-informatie van de milieuvriendelijke teller geeft aan hoeveel toner en papier er wordt bespaard. U kunt de opslagstatus van bronnen tevens controleren via de Web Image Monitor. Voor meer informatie over de controle van de status, zie de Help-functie bij Web Image Monitor.

Het scherm met weergave-informatie gebruiken

Het scherm met weergave-informatie wordt weergegeven wanneer het apparaat wordt ingeschakeld of uit de slaapstand komt. De hulpbronbesparingsstatus van de gebruiker wordt weergegeven wanneer de gebruiker inlogt wanneer gebruikersverificatie is ingeschakeld.

Genummerde afbeelding van het scherm van het bedieningspaneel
  1. [Vorig] / [Huid. ]

Druk hierop om op het scherm met weergave-informatie te wisselen tussen de vorige periode en de huidige periode.

2. Papierreductie

Geeft aan hoeveel papier er wordt bespaard. Naarmate de papierreductiewaarde groter wordt, neemt het aantal bomen toe, en wanneer de papierreductiewaarde de opgegeven waarde overschrijdt, komen er vruchten aan de bomen.

Wanneer u op de ballon drukt, worden de volgende items weergegeven:

• Totaal aantal afgedrukte pagina's

• Dubbelzijdig gebruik

• Gecombineerd gebruik

3. Kleurgebruik

Geeft de verhouding afdrukken in kleur weer ten opzichte van het totale aantal afgedrukte vellen.

4. Tellerstandperiode

Geeft de huidige telperiode en de vorige telperiode weer.

5. Meldingen

Geeft berichten van de beheerder weer.

De weergave-instellingen van het scherm met weergave-informatie configureren

Configureer de instellingen voor de telperiode van de milieuvriendelijke teller en geef de inhoud op van het bericht van de beheerder dat op het scherm met weergave-informatie moet worden weergegeven. U kunt ook opgeven wanneer het scherm met weergave-informatie moet worden weergegeven.

1Log in als beheerder op het apparaat.

2Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Teller].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Milieuvriendelijke teller periode / bericht van beheerder] om het instellingenscherm voor de milieuvriendelijke teller weer te geven.

5Configureer de instellingen voor de telperiode van de milieuvriendelijke teller en het scherm met weergave-informatie.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Tellerperiode: Geef de telperiode voor de milieuvriendelijke teller op.

• Beheerdersbericht: Selecteer het bericht dat moet worden weergegeven wanneer gebruikers inloggen.

• Informatiescherm weergeven: Geef op of het scherm met weergave-informatie moet worden weergegeven wanneer gebruikers inloggen.

• Tijd weergeven: Geef op wanneer het scherm met weergave-informatie moet worden weergegeven.

6Druk op [OK].

7Nadat de procedure is voltooid, drukt u op [Home] ().

Opmerking

• Als basis-, Windows- of LDAP-verificatie wordt gebruikt als gebruikersverificatie, verzamelt het apparaat deze gegevens en geeft een milieuvriendelijke teller voor elke gebruiker weer.

• Als verificatie via gebruikerscode plaatsvindt of als er geen gebruikersverificatie in gebruik is, verzamelt het apparaat gegevens en wordt er een algemene milieuvriendelijke teller weergegeven.

• De standaardinstellingen van de milieuvriendelijke teller kunnen worden hersteld op de [Tellerstand] in [Instellingen].

• Algehele milieuvriendelijke teller: De standaardinstellingen van de tellerwaarde kunnen worden hersteld via [Milieuvriendelijke teller weergeven / wissen].

• Milieuvriendelijke teller voor elke gebruiker: De standaardinstellingen van de tellerwaarde kunnen worden hersteld via [Milieuvriendelijke teller per gebruiker weergeven / wissen].