Een veelgebruikte toepassing of widget toevoegen aan het Home-scherm

U kunt een veelgebruikt pictogram of veelgebruikte widget eenvoudig gebruiken door het item aan het Home-scherm toe te voegen. U kunt de pictogrammen in het Home-scherm ordenen zoals u wilt door de volgorde te wijzigen of mappen te gebruiken.

• Voeg een pictogram of widget toe uit de lijst met toepassingen.

• Op elke pagina van het Home-scherm kunnen 12 pictogrammen, widgets of mappen worden weergegeven, in totaal 60 items. Een map kan tot 80 pictogrammen bevatten.

• U kunt de volgende items aan het Home-scherm toevoegen: snelkoppelingen van bladwijzers in de browser op het scherm en programma's die zijn geregistreerd in het kopieerapparaat, de fax of de scanner.

Afbeelding van bedieningspaneel

Opmerking

• U kunt geen snelkoppelingen toevoegen van een programma dat door de documentserverfunctie in het Home-scherm is geregistreerd.

• Wanneer u gebruikersverificatie heeft ingesteld, logt u in en past u dit aan. Elke gebruiker kan zijn/haar eigen Home-scherm registreren.

• Er kunnen geen snelkoppelingen, mappen of widgets worden gemaakt of verplaatst als er geen ruimte is op het Home-scherm. In dit geval verwijdert u een van de geregistreerde items, en voert u dezelfde bewerking opnieuw uit.

• De namen van pictogrammen en widgets worden weergegeven in maximaal 20 double-byte- of 30 single-byte-tekens. Namen die uit 21 of meer double-byte-tekens bestaan, worden weergegeven met "...", waarmee het 20e teken en de tekens daarna worden aangeduid.

Een pictogram/widget aan het Home-scherm toevoegen

1Druk op het pictogram Lijst met toepassingen in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Houd het pictogram of de widget ingedrukt die u aan de lijst met toepassingen wilt toevoegen.

• Selecteer het tabblad [Widget] om een widget toe te voegen of selecteer het tabblad [Programmeren] om een programma toe te voegen.

3Nadat het scherm is veranderd in het Home-scherm, verplaatst u het pictogram of de widget naar de gewenste positie en laat u het pictogram of de widget los.

Als u een klassieke toepassing of klassiek programma wilt toevoegen, selecteert u het type toepassing of programma in het weergegeven menu.

Afbeelding van bedieningspaneel

Pictogrammen en Widgets verplaatsen of verwijderen

• Als u een pictogram of widget wilt verplaatsen, houdt u het pictogram ingedrukt, verplaatst u het naar de gewenste positie en laat u het vervolgens los.

• Als u een pictogram of widget wilt verwijderen, houdt u het pictogram ingedrukt, verplaatst u het naar het prullenbakpictogram en laat u het vervolgens los.

• Wanneer u een snelkoppelingspictogram van een functie of programma van het Home-scherm verwijdert, wordt de functie of het programma niet verwijderd.

• Als u het Home-scherm opnieuw wilt instellen, voert u de volgende procedure uit.

1. Druk op [Menu] () in het midden onderaan het Home-scherm.

2. Druk op [Home-scherm resetten] en druk vervolgens op [OK].

Een map aanmaken om pictogrammen te ordenen

1Houd een plek op het Home-scherm ingedrukt waar u een map wilt aanmaken.

2Wanneer het scherm "Aan Home-scherm toevoegen" wordt weergegeven, drukt u op [Map].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Open de gemaakte map, houd de titel ervan ingedrukt, en wijzig vervolgens de naam van de map.

U kunt maximaal 30 tekens voor een mapnaam invoeren.

4Sleep het pictogram en laat het los boven de map.