Procedure voor het zoeken op bestemmingsnummer of -adres (klassiek)

U kunt in het adresboek of de LDAP-server een bestemming zoeken door het faxnummer, e-mailadres of het pad naar de map van de bestemming in te voeren.

Als u een LDAP-server wilt gebruiken, moet de LDAP-server worden geregistreerd bij [LDAP-server programmeren/wijzigen/verwijderen] en moet [LDAP zoeken] van tevoren zijn ingesteld op [Aan] in het menu Systeeminstellingen. Voor meer informatie, zie de handleiding Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

De zoekactie levert alleen bestemmingen op waarvan de eerste tekens overeenkomen met de ingevoerde tekens.

U kunt de LDAP-server niet gebruiken om een map te zoeken.

1Druk op [Best. zk].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer de locatie waar u wilt zoeken.

Als u in het adresboek wilt zoeken, selecteert u [Adresboek].

Om op een LDAP-server te zoeken, selecteert u de relevante LDAP-server.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Fax], [Internet fax], [E-mail] of [Map] om het type verzending te veranderen.

4Selecteer [Faxbestemming], [E-mailadres] of [Mapnaam] afhankelijk van het type bestemming waar u naar wilt zoeken.

5Voer de tekens in waarnaar u wilt zoeken en druk vervolgens op [OK].

6Controleer of de tekens die u heeft ingevoerd correct zijn en druk vervolgens op [Zoekopdr. starten].

7Selecteer een bestemming en druk vervolgens op [OK].

Als de vereiste bestemming niet wordt weergegeven, gebruikt u [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] om door de lijst te bladeren.

Druk op [Details] om gedetailleerde informatie over de geselecteerde bestemming weer te geven.

Opmerking

• Voor meer informatie over het invoeren van tekst, zie Snel aan de slag.

• Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven wanneer de zoekactie meer dan het maximum aantal bestemmingen oplevert dat u per keer mag opzoeken. Druk op [Afsluiten] en wijzig de bestemmingsnaam om minder bestemmingen weer te geven. Voor het maximum aantal bestemmingen dat u per keer kunt zoeken met [Best. zk], zie Maximumwaarden.

• Alhoewel een gebruiker meerdere e-mailadressen kan programmeren, kan tijdens het zoeken maar één adres worden opgehaald. Het adres dat opgehaald is met de zoekactie is afhankelijk van de zoekmethode die door de LDAP-server wordt ondersteund. Het adres dat als eerste is geprogrammeerd wordt echter normaal opgehaald.