Vynechat záhlaví
 

Nastavení automatické změny šifrovacího klíče

Co se týče konfigurace klíče, tato tiskárna podporuje automatickou výměnu klíčů ke stanovení dohod, jako je algoritmus IPsec a klíč pro odesílatele a příjemce. Tyto dohody utvářejí tzv. SA (Security Association - zabezpečené spojení). Komunikace pomocí IPsec je možná pouze pokud je nastavení SA odesílatele a příjemce identické.

Použijete-li k nastavení šifrovacího klíče metodu automatické výměny, nastaví se SA automaticky na tiskárnách obou stran. Před nastavením SA IPsec se automaticky konfiguruje nastavení ISAKMPSA (fáze 1). Potom se automaticky konfiguruje nastavení IPsec SA (fáze 2), které umožňuje IPsec přenos.

Pro další zabezpečení lze SA periodicky automaticky měnit zadáním doby platnosti (časového limitu) nastavení SA. Tato tiskárna podporuje pro automatickou výměnu šifrovacího klíče pouze IKEv1.

Upozornění - je možné konfigurovat více SAS.

Nastavení 1-4 a výchozí nastavení

Pro automatickou metodu lze nakonfigurovat čtyři odlišná nastavení SA (např. odlišné sdílené klíče a algoritmy IPsec). Pro výchozí (default) nastavení lze použít hodnoty, které nejsou obsaženy v sadách 1-4.

Po aktivaci IPsec má sada 1 nejvyšší prioritu a sada 4 nejnižší. Tento systém priorit lze použít pro bezpečnější zaměření IP adres. Například lze nastavit nejširší rozsah IP na nejnižší prioritu (4) a určité IP adresy na prioritu vyšší (3 a výše). Tímto způsobem bude pro IPsec přenos určitých IP adres nastavena vyšší úroveň nastavení.