Vynechat záhlaví
 

Konfigurace IPsec

Pro zabezpečení komunikace podporuje tato tiskárna IPsec. IPsec přenáší zabezpečené pakety dat na úrovni protokolu IP pomocí šifrovací metody sdíleného klíče, kdy odesílatel i příjemce sdílejí stejný klíč. Tato tiskárna využívá automatickou výměnu klíčů ke konfiguraci předem sdíleného klíče pro obě strany. Použijete-li metodu automatické výměny, můžete obnovit výměnu nastavení sdíleného klíče během dané doby platnosti a zajistit vyšší zabezpečení přenosu.

Důležité

  • Když se zadá"Neaktivní" pro "Vyloučit komunikaci HTTPS", může dojít ke ztrátě přístupu k aplikaci Web Image Monitor, pokud budou nesprávně konfigurována nastavení klíče. Aby se tomu předešlo, můžete zadat IPsec pro vyloučení přenosu HTTPS volbou "Aktivní". Když chcete zahrnout přenos HTTPS, doporučujeme, abyste zvolili "Neaktivní" pro "Vyloučit komunikaci HTTPS" po potvrzení správné konfigurace IPsec. Když zvolíte "Aktivní" pro "Vyloučit komunikaci HTTPS", i když přenos HTTPS není cílem IPsec, aplikace Web Image Monitor by se mohla stát nepoužitelná, když bude TCP cílem IPsec ze strany počítače. Je-li aplikace Web Image Monitor nedostupná z důvodu chybné konfigurace IPsec, deaktivujte IPsec v nabídce Systémová nast. na ovládacím panelu a poté spusťte Web Image Monitor. Podrobnosti o aktivaci a deaktivaci IPsec pomocí ovládacího panelu viz kapitola „Konfigurace nastavení tiskárny tlačítkem [Uživatelské nástroje]", příručka Provozní pokyny.

  • Pro data získaná přes DHCP, DNS nebo WINS nelze použít IPsec.

  • IPsec jak pro IPv4, tak pro IPv6 podporují systémy Windows Vista / 7 / 8 /8.1 / 10, Windows Server 2008 / 2008 R2 / 2012 / 2012 R2, Mac OS X 10.4.8 a novější, Red Hat Enterprise Linux WS 4.0 a Solaris 10. V závislosti na operačním systému však některé položky nastavení nejsou podporovány. Ujistěte se, že je vaše nastavení IPsec shodné s nastavením IPsec operačního systému.