Skydd mot obehörig kopiering/Datasäkerhet för kopiering

Under Skrivaregenskaper kan du med skrivardrivrutinen lägga in bakgrund på den utskrivna kopian för att förhindra obehörig kopiering.

Funktionen för förebyggande av obehörig kopiering förebygger obehöriga kopior av dokument genom att bädda in ett mönster av dold text (t.ex. en varning som "Ingen kopiering"), som du kan ställa in på skrivardrivrutinen och som syns på utskrivna kopior.

Datasäkerhet för kopiering förebygger läckor i dokumentinformationen genom att skriva ut gråtonade kopior av dokument som skrivs ut med mönstret för datasäkerhet för kopiering aktiverat i skrivardrivrutinen.

För att säkerhetsmönstret ska kunna skrivas ut i grått krävs emellertid Copy Data Security Unit för kopiatorn/flerfunktionsskrivaren.

För mer information se upplysningarna nedan.

Förhindra obehörig kopiering

1. Använd maskinen för att ange inställningar för utskrift av mönstret. Dessa inställningar måste anges av maskinadministratören. För mer information om hur inställningen konfigureras, se Aktivera utskrift av mönster.

2. Med skrivardrivrutinen anger du skrivarinställningar för att skydda mot obehörig kopiering. Inställningarna måste anges av skrivaranvändaren. För mer information om hur du anger inställningar för att förhindra oberhörig kopiering, se handboken Skrivare.

Datasäkerhet för kopiering

1. Använd maskinen för att ange inställningar för utskrift av mönstret. Dessa inställningar måste anges av maskinadministratören.

2. Med skrivardrivrutinen anger du skrivarinställningar för datasäkerhet vid kopiering. Inställningarna måste anges av skrivaranvändaren. För mer information om hur du anger inställningar på skrivardrivrutinen, se handboken Skrivare.

3. För att dokument med datasäkerhet för kopiering ska bli gråa när de kopieras, skannas eller lagras i maskinen måste funktionen datasäkerheten vid kopiering ställas in. Dessa inställningar måste anges av maskinadministratören. För mer information om hur du anger inställningar på maskinen, se Aktivera Identifiera datasäkerhet f kopiering.